Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

За нас

Casyopea® е основана през зимата на 2002 година, последвано от откриването на първия си магазин в София. Положителните отзиви спрямо концепцията за създаването на българска натурална козметика, ни насърчи да продължим да развиваме и обогатяваме нашата продуктова линия.

При сегашното динамично темпо на живот не е лесно човек да намери деликатния баланс между удоволствието, семейството и кариерата. Casyopea® ви дава възможност да се порадвате на времето, отделено само за вас самите. Вярваме, че здрав дух в здраво тяло е правилният път за водене на щастлив начин на живот. Ето защо ние ви каним да оставите настрана ежедневната си рутина и поне малко да подправите живота си. С прекрачването си в един от нашите магазини вие ще се почувствате все едно, че сте във вълшебен сън или преживявате приказка, като се насладите на топлото посрещане и обслужване и се поглезите с широка гама от подхранващи спа продукти с превъзходен аромат.

Всичките ни козметични продукти, сапуни и свещи са ръчно направени. Всички те са произведени с любов и загриженост в собствените ни фабрики, в които ние използваме уникални аромати и съставки, дадени от Природата. Също така Casyopea® е против експериментите с животни и използването на животински съставки. Сега, след години на упорита работа и проучвания, ние вярваме, че сме създали печелившата формула на „Вашата лична спа колекция”.


 

От 2012 година Casyopea® е член на Българска Национална Асоциация Етерични масла, Парфюмерия и Козметика (БНАЕМПК)
От 2016 година марката е сертифицирана за производство на Натурална козметика по стандарта на "Биоагричерт"Фабрики за сапуни, свещи и козметика

 
Casyopea® си е поставила за цел да произвежда най-различни видове свещи, като правим това с голямо желание и удоволствие. Също като при производството на сапуните и козметичните продукти, се опитваме да предложим различни ароматни и цветни преживявания с всяка една свещ. И в този случай, разбира се, отдаваме голямо значение на качествените съставки. Затова Casyopea отделя прецизно внимание при избора на съставките и произхода им. Ето защо уникалните билки и цветя, например, се селектират от магични места в България, специалните ароматни композиции се внасят от Германия, Англия и Франция. Солите и калта от Мъртво море се внасят от Израел.
 
Тези снимки отразяват малка част от работния процес при създаването на чудесата, изпълнен с грижа, радост и задоволство в нашата производствена база за свещи.
 
Casyopea® произвежда сапуните, свещите и козметиката в собствените си фабрики. Зад създаването и изработването на всеки един продукт стои различна приказка и лична история. Ръчната им изработка и отношение влага цялата емоция и усещания в продуктите. Така, като се започне от първия етап на производството до последния, сапунът може да достигне щандовете след 3 седмици до 1 месец, тъй като изисква период на отлежаване. Тъй като целта ни е да осигурим най-качествените продукти на нашите клиенти, съставките, които използваме, се доставят от цял свят: зехтинът, например, се внася от Гърция, и кокосовото и палмовото масло се доставят от Далечния изток, а маслото от шеа се доставя специално от Африка. Гореизложеният процес се състои от няколко стъпки, за всяка от които отговарят висококвалифицирани специалисти.
 

Натурален, ръчно изработен сапун

 
Сапун идва от химическата реакция между различните масла и мазнини и сода каустик (луга или NaOH), наречена осапуняване. Невъзможно е да се произвежда сапун без луга; въпреки това след извършването на химическата реакция, лугата вече не присъства в алкалната си форма.
 
Използвайки метода на студено пресоване, основната смес от растителни масла и мазнини, натриев хидроксид, вода, натурални хранителни вещества и етерични масла се разбърква заедно. Няма допълнително нагряване освен лекото затопляне, необходимо да разтопи маслата в началото на процеса и глицеринът се разбърква отново в сапуна, докато реакцията на осапунване се извършва. Това означава, че нашите ръчно изработени сапуни запазят всичкия глицерин вътре, което го прави с много и нежна пяна. Високото съдържание на кокосово и други масла в нашите сапуни лекува и подмладява клетките на кожата.
 

Съставки

 
Натуралните сапуни, които произвеждаме са изработени в малки партиди, използвайки традиционни методи и растителни съставки. Те са богати на растителен глицерин и кокосово масло. Всички масла, които използваме в хода на процеса са естествени: кокосово, палмово, маслиново, рициново, сладък бадем, масло от авокадо и масло от карите (масло от ший).
  • Растителният глицерин е неутрална и безцветна структура, със сладък вкус и когато се смеси с вода, омекотява и овлажнява кожата. Той е естествен антисептик.
  • Кокосовото масло се абсорбира лесно и поддържа кожата мека, без усещане за омазняване. То помага за намаляване на хронично възпаление на кожата и има успокояващ и лечебен ефект върху рани и обриви. Хората с псориазис и екзема намират кокосовото масло за полезно при лечението им.
 

Оцветяване и Аромати

  • Оцветителят която ние използваме е “хранителен оцветител”, например като тартразин за жълт цвят.
  • Ароматите, които използваме, са най-висококачествените аромати на пазара и са комбинация между синтетични аромати и етерични масла.
 

 

Произвеждаме 4 основни категории на сапуни и всички те са ръчно изработени

 
Глицеринови сапуни - Тези сапуни са подходящи за поддържането и грижата за нормална до мазна кожа. Високото съдържание на глицерин и кокосово масло помага да се запази естественото ниво на влажност на кожата.

Крем сапуни - Тези сапуни съдържат високо ниво на масло от шеа и кокосови масла, които дълбоко подхранват кожата. Кремът консистенция, в съчетание с масло от шеа и кокосови масла, помага за поддържането на еластичността на кожата. Те са подходящи за нормална към суха кожа.

Сапуни с маслиново масло - Тези естествени сапуни са базирани на маслиново, палмово, кокосово, сладък бадем, авокадо и масло от шеа, смесени с изсушени цветя и билки за дълбоко подхранващо и омекотяващо действие. Тези съставки поддържат кожата красива и еластична. Те са особено подходящи за суха чувствителна кожа.
В тази група изработваме и сапуни с масла от Какао, Екстракт от розмарин, арганово масло и смятаме да разширяваме именно тази специфична група сапуни.

Сапуни с люфа - Люфата е едно от световно известните растения, използвана за дълбок и ефективен масаж, като същевременно поддържа кожата гладка и здрава. В съчетание с натуралните глицеринови сапуни, този продукт осигурява на кожата приятен масаж с активно ексфолиращ ефект и приятен аромат на кожата. Използването му редовно помага за подобряване на кръвообращението, еластичността на кожата и има антицелулитно действие.