Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Как да отпочинем за 20 минути?

Публикувано от Alexander 12.09.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

1-10bАко често ви се случва да се прибирате изморени от работа и да пропускате, заради умората, всички интересни срещи и преживявания в края на деня, то тази статия е за вас!

 

Може би сте изморени и си мислите, че не можете да помръднете от дивана, но стоенето пред телевизора не е най-любимото ви занимание, затова не губете времето си, а го използвайте ползотворно – 20 минути пълен релакс и цяла вечер забавления! Разбира се, ако всяка вечер прилагате тази техника, и прекарвате вечерта навън, то скоро ще имате нужда от, така или иначе по-ефикасната, продължителна почивка, включваща и наспиване. Тази техника е много проста и ще ви помогне да енергетизирате тялото и духът си само за 20 минути!

 

Първата стъпка е да се отпуснете максимално удобно за 15 минути. Можете да легнете на земята или на дивана. Отпуснете всяка част от тялото си и не се опитвайте да го контролирате – не мърдайте, не говорете, дори не слушайте... През следващите 15 минути се опитайте да не мислите за нищо, да позволите на мозъка си да се успокои и да се отърве от всички мисли. Ако се справите, тази почивка ще успокой съзнанието ви и ще си починете много по бързо от натрупаните емоции и мисли през деня.

 

Второто важно нещо е дълбокото и бавно дишане. Когато релаксирате, дишайте дълбоко и бавно. Бавното дишане възстановява равновесието на нивото на телесната ви енергия. Дълбокото дишане спомага на тялото ни да набави достатъчно кислород до отделните си части, като по този начин спомага за отстраняването на стреса, релаксира нашата мускулна система и мозъкът, довежда дишането до нормалното си състояние и също така ни помага да уравновесим емоционалното си състояние и да се успокоим. Лекото самомасажиране за около 2-3 минути на врата, раменете и главата може да ви помогне да релаксирате и да освободите напрежението много бързо! Енергетизиращ масаж от вашият партньор също ще свърши чудесна работа.

 

1-10aМного хора предпочитат вземането на вана пред 15 минутно лежане. Ако ваната ви освежава, то по-добре изберете този начин! Само не се отпускайте и направете ваната енергетизираща, а не релаксираща. Използвайте етерично масло от бергамот или грейпфрут. Ментата също действа освежаващо! Освен че ще ви подейства освежаващо, аромата ще остане по тялото ви и ще го ароматизира цяла вечер.

 

След като сте се отърсили от отминалия ден с вана или кратка релаксация, то сега е време да вземете освежаваща доза витамини и енергия за отскок. Свеж плодов сок или пък направо цял плод ще ви дадат енергия за отскок! Или леко питие или нещо свежо за ядене! Отивайте да се забавлявате! Вечерта е пред вас!

Остави коментар