Козметика от розово масло

Сладкият аромат на роза е едно от тези преживявания, които могат да възпламенят приятните спомени от младостта, любовта и градините в задния двор. Но кралицата на цветята е много повече от приятен и незабравим аромат. Нейните ползи са известни още от древни времена, а незаменимите й терапевтични свойства я поставят на първо място сред продуктите, използвани в натуралната козметика и ароматерапията. Българското розово масло, наричано още "Елексир на младостта", е познато в целия свят като най-изтънченото етерично масло – съдържа няколко терапевтични съставки, дълбокия многопластов аромат е впечатляващ, а чрез силното си тонизиращо действие възвръща еластичността и мекотата на кожата. Натуралните продукти с розово масло омекотяват и подобряват тонуса и структурата на кожата, имат противовъзпалителни качества, нормализират работата на мастните жлези, ликвидират отоците и оздравяват раните. Изследванията и личният опит ни показват, че розовото масло е изключителен продукт, който се влага лесно в натуралната козметика и действа благоприятно на акне, балансира хормоните, облекчава тревожността, бори се успешно с депресията, намалява розацеята и повишава либидото.

Топ 3 ползи от розовото масло

Хармонизира ума и помага при депресия

Използвано често в ароматерапията, розовото масло е чудесен пример как лесно и бързо да успокоим духа си и да се отпуснем след интензивен и напрегнат ден. Нужни са само няколко капки розово масло в арома лампа, за да повишите честотата на клетките, да хармонизирате духа си и да отпуснете тялото. Нежното чувство на масаж с масажната свещ с органично розово масло, която можете да закупите от онлайн магазина за био козметика Casyopea.com, ще обнови и ревитализира не само кожата, но и сетивата ви. Розовото масло премахва депресията, меланхолията, тъгата, разочарованието, следродилната депресия и следоперационната депресия, увеличава благополучието, психичната защита и повишава енергийното поле и честота. Ароматът му балансира всички чакpи, отваря енергийните потоци и балансира личната воля.

Розово масло за здравето на кожата

Качествата на розово етерично масло го правят изключително полезно за здравето и поддържането на здрава, еластична и млада кожа. Антимикробната и ароматерапевтичната терапия сами по себе си са добра причина да използвате натурална козметика с розово масло. Не е препоръчително да влагате розово масло в козметика, която не е с органичен произход, тъй като то има способността да увеличава пропускливостта на кожата. По същество това означава, че благодарение на розовото масло кожата се "отваря" и така абсорбира повече хранителни вещества, но и повече химични съставки от лабораторно създадената козметика. Нанесено върху кожата розовото масло действа много ефективно, като овлажнява и xидpатиpа, има антисептично действие, подходящо е за всякаква кожа, а върху суха и раздразнена кожа действа омекотяващо и овлажняващо. Използва се още при спукани капиляри, възпаление и зачервяване на кожата и при екзема и херпес.

Афродизиак

Няма почти никаква нужда да се обяснява този аспект на розовото етерично масло. От самия Купидон до съвременните любители на високите технологии, всеки знае колко незаменими са розите в романтичния отдел. Ароматът на рози повишава либидото, действа като анти-тревожен агент и намалява симптомите на сексуална дисфункция.