Още бащата на медицината Хипократ е описал полезните действия на меда, който подмладява и укрепва организма. Има силно антибактериално действие и от векове се използва при лечение на дихателни и простудни заболявания, а също така повишава и имунитета. Медът е известен и със своите пречистващи свойства, което го прави и важна съставка в козметиката. Той е често използван в състава на масажни маски, както и широко застъпен в домашната козметика. Медът подхранва кожата в дълбочина и спомага за клетъчната регенерация. Пчелният восък от векове се използва за приготвяне на кремове и маски поради свойството му да консолидира останалите съставки и да консервира активните им вещества. Поради тези му качества пчелният восък е и важна съставка в продуктите на Casyopea - масажна свещ, бебешки масажен крем, твърд крем за тяло и др.

Предлагаме ви две маски – за лице и тяло с екологично чист мед, както и защо е добре да ги прилагате. Те са лесни е единственото което можете да добавите към тях е позитивни мисли и ароматна свещ Casyopea.

Почистваща маска с мед за лице

На предварително почистено лице нанесете 1 супена лъжица натурален мед и оставете за 5 минути. Започнете леко да масажирате лицето, като потупвате деликатно с върха на пръстите. По този начин медът изсмуква натрупаните токсини. Тази маска се препоръчва максимум два пъти в месеца.

Масаж с мед за тяло

Това е един вълшебен масаж! Той се равнява на едномесечна пречистваща хранителна програма. Масажът с мед омекотява кожата, пречиства от токсини, извлича излишните течности и заличава целулита и най-вече е приложим в домашни условия.

След като си вземете душ, втривате в областта на ханша и бедрата от меда и се оставя да действа 5-10 мин. Избягва се сърдечната и коремната област. След това с внимателни движение започвате да отлепяте с длани меда. Все едно потупвате кожата. Медът започва да побелява и започва да се отлепя като дъвка от тялото. Смята се, че това се дължи на натрупаните токсини в тялото. С чужда помощ може да направите същото и на раменете и гърба. Накрая обтривате тялото си с мека влажна кърпа. Добре е кожата да не се третира в следващите няколко часа със сапун или други козметични продукти, за да продължи действието на меда в дълбочина.

По желание може да добавите към меда етерично масла с антицелулитно действие като например цитрусови масла, масло от евкалипт, кедър и други.

Welcome the nature!