Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Зимата на нашето доволство

Публикувано от Alexander 26.01.2012 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

news1-2Дали някой сред нас би въздъхнал тези дни "Каква чудна бяла зима, като в Нарния, приказна, чудесна!" Като че Новата година започна малко постно, кризистно и безцветно, защото господар е бялото....Но е красиво. Студено и красиво. Бяло и тихо. Ледено, настръхнало. Скърцащо. Чисто. С разтуптяно сърце и потропваща в студа си мисля за топлината на дома, моето кафе, моят компютър, диван, сидито, което донесох от Истанбул, етеричното масло и свещта, която ще си запаля....Направо потъвам в тези пламъчета- почти като кибритопродавачката от приказката.

 

Баба Зима има силната способност да ни депресира, затова реших да споделя с вас няколко зимни удоволствия с Casyopea.

 

news1-3Силна снежна прегръдка. Заснежени пътища и тротоари. Температури под нулата. Отминали празници и веселие. Скромен бюджет. Трудно новогодишно начало. Кратки дни, малко слънчева светлина. Какво може да ни зарадва в тези дни ако и грипа ви е пипнал? Мисълта за валентинки, любов и чаша вино, намек за първи пролетни цветя, които си пробиват път на балкона ми. Зимните удоволствия не свършват, те са само на крачка или ръка усилие: Брой на любимото списание, Елиф Шафак или Оскар Уайлд - двойно удоволствие за съботната утрин или неделния следобед под одеалото.... Разходки навън, игри в снега, направа на снежен човек или просто „бой” със снежни топки. Веднага след това чаша чай от мента, горещ шоколад и няколко бисквитки с мюсли или сушени плодове ще ви се сторят вълшебни. Пригответе ги за компанията в игрите предварително. Повече светлина и ароматерапия. Свещи с различни аромати - любими са мускус, канела, иланг-иланг. С тях според будистите чудесно можете да медитирате и подредите света така, както искате, поне за малко. Или чаена свещ в комбинация с етерични масла - сандалово дърво, макадамия или каквото и да е друго, ще ги намерите в аптеките. Разтваряте няколко капки във вода и ги поставяте над свещта - магичната миризма ще изпълни дома ви след минути... Ако не ги харесвате обличайте светли и цветни дрешки, шалчета и ръкавици, които да разпръснат новогодишната ви депресия окончателно. Купете си аксесоари с мирис на канела или я добавяйте към виенското си кафе и сладкиши. Някои смятат мириса й за чудотворен, за което има свидетелства в Библията. Масажи - от професионалист или от ръцете на любимия. Купете си масажно масло или масажна свещ, отпуснете се в ръцете му и тялото и душата ви ще бъдат възродени или най-малкото поглезени от докосването. Игри с децата вкъщи - пременете се като любим герой или просто фантазирайте заедно с думи и движения. Само от вас зависи да сте убедителни и да се откъснете от тъмнината и студа навън.... Домашно приготвени сладости. Гурме специалитети - аз лично се надявaм да опитам нещо ново, наричат ги marshmallows. Пийнете чаша хубаво червено вино - бавно, в компанията на любими хора или сами като вид медитация. Ако ви гони настинка, загрейте го. Аз имам и крем за ръце с екстракт от Невен, действа много освежаващо на душата и хидратира кожата. Препоръчва се в комбинация с топли чувства всеки ден. Купете си нова козметикa, хидратираща грижа с любими аромати или ароматни свещи от Casyopea. Грижата за кожата е грижа и за душата.

 

Направете планове за нови пътувания през годината като обиколите туристическите сайтове или Google Earth. Погледайте и подредете снимки от топлите ви летни моменти. Това ще върне поне за миг мириса и топлината на лятото и ще ви мотивира за работа, за да си позволите отново тези удоволствия. И отпийте глътка топлина... Бялата зимна приказка е толкова красива. Winter wonderland. Медитирайте, помечтайте! Облечете новите си придобивки от/за празниците. Ако ви липсва цвят, снежко ще зарумени бузите ви, а хидратантен крем и умерено количество грим за здраве и настроение са направо задължителни.. Топла екзотична музика, хубав филм, топло одеало. Прегърнете някого - неочаквано и топло.

 

Искрено ваша, Елена Василева-Иванова.

Остави коментар