Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

DIY маски за коса

Публикувано от Alexander 21.05.2015 0 Коментар(и) Casyopea рецепти, DIY и полезни съвети,

 

Маска за коса с витамини и растителни масла

Разбийте 2 жълтъка и смесете с останалите съставки. Намажете със сместа кичур по кичур цялата коса, като втривате и в корените. Завийте главата си първо с хартия, след това поставете найлонова шапка и накрая увийте с хавлиена кърпа. Останете така най-малко 2 часа, след това измийте косата си с неутрален шампоан. Маската е много подходяща за изтощена коса.

 

Маска за блясък на косата

  • 2 с.л. бадемово масло Casyopea
  • 1 с. л. сок от лимон или оцет (за предпочитане ябълков)
  • 1 с. л. алкохол (ракия, водка, уиски или др.)
  • 1 жълтък
  • 1 с. л. кисело мляко

Съставките се разбъркват в съд, който се затопля на водна баня, до получаването на хомогенна, леко затоплена смес. Намазват се първо корените на главата, а след това и по цялата дължина до краищата. Главата се завива с кърпа и с найлонова шапка. Маската трябва да седи около 1.30-2 часа. Прави се веднъж месечно.

 

wheat germПодхранваща маска за коса с Пшеничен зародиш

Смесете добре всички съставки в купа, нанесете върху суха коса като я сресвате от корените към краищата. Останете с нея за около 20 минути. Измийте косата си с мек шампоан. Маска е много богата на протеини, витамини, минерали и антиоксиданти. Тя ще регенерира и хидратира косата, ще я направи бляскава и здрава, ще зазрави връхчетата.

 

Маска за засилване растежа на косата

Смесват се равни части зехтин, бадемово масло и витамин А. Маската се нанася по цялата коса, като се втрива добре и в корените. Завива се с найлон и топла кърпа. Престоява се така поне 2 часа. Посоченото количество е за дълга коса. Ако косата ви е къса, количеството е два пъти по-малко. Прави се редовно, желателно е всяка седмица.

 

Маска за често боядисвана и третирана коса

Смесете маслата с кофичката кисело мляко и разбъркайте. Нанасяйте на коса 2 пъти седмично за 15 минути и до месец косата ви ще изглежда много по-здрава. Подходяща за изтощена коса, която често е боядисвана или третирана с преса за коса.

 

avocado oilМаска с масло от Авокадо за суха коса

Смесете двете масла и нанесете по цялата дължина на косата. Ако косата ви е много дълга увеличете количеството. Изчакайте около 15 мин. и измийте с мек шампоан. Маслото от авокадото е много подходящо да се влага в маски за сухи коси. Правете си тази маска 2 пъти в месеца, но не по-често, за да не стане косата ви от твърде суха, прекалено мазна.

 

Маска с мед и мляко за божествена коса

Пасирайте банана и прибавете към него бадемовото масло. Затоплете малко млякото, така че да можете да разтопите меда в него. След това смесете всичко и разбъркайте добре. Нанесете приготвената маска на скалпа. Първо го масажирайте, а после разнесете сместа надолу по кичурите. Оставете я да действа 20-30 минути и след това измийте косата с неутрален шампоан. Отлична маска за суха и изтощена коса.

Остави коментар