„...като да се разхождате в билкова градина, с ефирната походка на фея...”

Класата на една жена, си личи и по това, как се грижи за ръцета и краката си! Някои жени, дори са склонни да отделят много повече внимание за краката и стъпалата си, отколкото за ръцете. И това не е случайно!

През по-голямата част от годината краката ни са затворени в обувки, а когато настъпи лятото, кожата на стъпалата много бързо е принудена да се адаптира към всички фактори на околната среда. Ако не се грижим ежедневно за нея, много бързо загрубява, в по-драстични случаи, дори започва да се напуква.

Необходимо е много внимание, постоянство и любов при грижата към тази част от кожата на тялото ни. Ежедневното почистване и ходене на педикюр са само малка част от нужното. Има неща, които можем да направим и сами, не само да разчитане на педикюрист.

Ето една лесна и релаксираща процедура!

След края на работният ден е добре да намерим малко време за себе си! Пуснете си тиха музика, напънете ваната или леген. Потопете краката си в топла вода. Ако имате соли, сложете малко и от тях във водата. Останете в покой 10-тина минутки. Това ще помогне на краката да отпочинат и ще омекоти кожата. След това попийте водата с мека кърпа. Почистете с пила или пемза по-грубата кожа на ходилата и особено на петите.

Идва ред на най-важната част – нанесете с масажни движения натуралния крем за крака Amazing Foot.

Кремът е с бяла, лека и пухкава консистенция, на основата на Алое вера и масло от Ший. Тези основни съставки подпомагат кожата да се омекоти, хидратира и регенерира. Нанася се лесно, попива бързо и не оставя мазна следа. Чистото му билково ухание ще ви помогне допълнително да релаксирате и да се отпуснете. Има нежен, ненатрапчив мирис и създава усещане за чистота и свежест. Билките вложени в състава му са подходящи за кожата на краката – ментово масло и екстракт от розмарин.

Вече имахме удоволствието да ви запознаем с чудодейните свойства на розмарина в грижата за косата. Но той е и една от ефикасните билки в грижата за ходилата. Прониква дълбоко, подобрява кръвообращението, стимулира клетъчната регенерация, подобрява състоянието на кожата, облекчава уморените крака и тонизира мускулите.

От своя страна ментовото масло хидратира, има охлаждащо, успокояващо и противовъзпалително действие. Носи незабавен релакс.

Съчетанието на двете зелени билки и растителните масла, влияят чудесно на кожата на краката. Помагат й да бъде мека и здрава.

Най-добре използвайте крема вечер, за да сте подготвени за следващия ден.

Превърнете грижата за краката в ежедневен ритуал и те ще ви се отблагодарят!