Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

3 стъпки за справяне с конфликтите

Публикувано от Alexander 08.08.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

 

Днес се прибрахте изморени от работа, а любимата ви пак започна да ви изнервя с дреболии относно вечерята, прането или сметките... Знаете, че това не са никак маловажни проблеми, но защо ли точно сега?! И в следващите реплики вече се карате, а след това цялата вечер се проваля, а може би дори и уикенда...

 

Няма нищо по-нормално от семейните конфликти и също така нищо по-хубаво от лесното им разрешаване. Предлагаме ви 3 стъпки, чрез който да намалите семейните скандали:

 

1. Усмивка преди среща Когато сте в добро настроение, отношението ви към любимия, децата, кучето и всички около вас е по-добро, а и при евентуален спор, имате по-трезво отношение. Стремете се да се усмихвате колкото се може по-широко по пътя към вкъщи или докато очаквате срещата с любимия. Когато се срещнете с усмивка, вечерта ще поеме в по-добра посока.

 

2. Емпатия Да се отнасяш с емпатия не означава задължително да се съгласяваш с другия, а да го изслушваш и да го разбираш. Само по този начин ще разберете какво наистина е важно за вашият любим в този момент, дори и да не сте на една и съща вълна точно сега. А и когато се отнасят по този начин и към вас е много по-лесно да направите компромис или да приемете друга гледна точка за нещата.

 

3. Поглед напред Много често спорим за отминали събития или привикваме на помощ в сегашната ситуация стари такива, за да затвърдим позицията си. Накрая се случва така, че дори забравяме откъде е започнал спора. Не допускайте това да се случва! Това води само до задънена улица... Опитайте се да решите проблема, като се постарайте да откриете откъде произтича и да мислите как може да промените нещата, за да не се повтаря неприятната и за двамата ситуация.

  • Текст: Владислава Николова
  • Снимки: stockxpert

Остави коментар