„Има само два начина да изживеем живота си. Единият е сякаш нищо не се дължи на чудо. Другият е сякаш всичко е чудо.”

Айнщайн

Всички знаем вица за песимиста и оптимиста. Двамата гледали една чаша, която била пълна само наполовина с вода. Песимиста казал, че чашата е наполовина празна, отпимиста, казал, че чашата е наполовина пълна. Всичко е въпрос на гледна точка! Щастието е въпрос на избор! Лесно е да се каже, но е трудно да се настроим, така че да мислим само позитивно.

Щастието не е свързамо с нищо материално. Примерно един човек, който има малко или нищо, може да е много по-щастлив от друг, който има много, а е нещастен. Ако искаш да си нещастен, ще бъдеш такъв, както и обратното.

Знаете ли кои са най-щастливите хора на земята? Децата. А знаете ли защо? Защото за тях всичко е ново и интересно, всичко е непознато, всичко е предизвикателство. Те живеят сега, в настоящето, вчера и утре са много абстрактни за тях, те имат само днес и живеят днес. Играят днес, искат и опитват днес, днес правят нови за тях неща и не се боят. Искате ли нещо ново, искате ли да сте щастливи? Опитайте. Не се оправдавайте, не си търсете причини, поради които не можете. Просто опитайте.

Щастието изисква практика. Упражнявайте се да се доверявате на живота, да мислите позитивно и няма да разберете как ще започнете да живеете интересно и щастливо. Всичко се променя. Животът се движи напред и ако не сме благодарни и на най-малките мигове щастие, на това което имаме сега, може да го загубим и да не получим друг шанс.

Ако искате да ви се случват само хубави неща, гледайте на живота позитивно! И възпитавайте себе си в позитивно мислене!

В екипа на Casyopea срещнахнахме един много положително мислещ човек. Това е нашата Марги – винаги усмихната, винаги позитивна. За нея нито един ден не е лош. Нито едно събитие не е причина да се чувстваш зле. Тя е намерила своята формула за щастие!

Според нея "...за някой хора, трябва да се случи нещо голямо, било емоционално или материално, за да се почувстват щастливи. Други пък намират щастие в това, че и тази сутрин са отворили очи, че изпиват чашата си ароматно кафе. Доста е трудно да направиш така, че щастието да е водещо в живота ти, като се има предвид напрегнатото ежедневие, но не е непостижима цел, формулата е съвсем простичка: първо - да намерим сродна душа, с която да споделяме това щастие, второ - да даряваме с усмивка всеки, който ни подари такава, защото една усмивка може да направи деня ти по лек :) и трето, но не на последно място, също от значение е работната среда, тя има голяма роля в това ЩАСТИЕТО да се превърне в начин на живот, ако я вършиш от душа и сърце всички го усещат и приемат от тази магическа енергия и дори за малко усещат спокойствие и наслада в деня. От формулката за щастие имам: сродна душа с която го споделям всяка една секунда :), имам усмивка която раздавам с удоволствие, а от както станах част от Casyopea® вече мога да кажа, че щастието определено се превърна в начин на живот за мен, защото няма по хубаво от това да се чувстваш на място и да получаваш шанс да покажеш потенциала си. И няма по-хубаво от това да си щастлив, когато видиш резултата изработен със собствените ти ръце!

Бъдете по-усмихнати, по-позитивно настроени и сграбчете щастието с всичка сила в живота си, а когато имате лош ден заповядайте при нас, нахранете душата си с приятно ухание, а ние ще ви подарим огромна усмивка и лошото усещане за деня ще се изпари на мига :)...”

Както виждате щастието е въпрос на избор! И този избор е само ваш!