Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Чудеса по Коледа?!

Публикувано от Alexander 17.12.2009 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

“На Коледа стават чудеса”… Клише, което и тази година ще чуем във всяка от американските продукции на празника Рождество Христово. Много повторяемо, много американско, част от една доста комерсиална Коледа. А дали наистина стават чудеса точно по това време на годината?

 

Когато времето навън е студено, стъмва се рано, падат мъгли и слънцето ни липсва имаме нужда от светлина. Електрическа, която да огрява вечерта и нощта, да разпръсва тъмнината и студа, и духовна, която сгрява душите, сърцата и лицата ни… Ама не заради купчината подаръци (достатъчно скъпи или от сериозните Коледни намаления, за които само сме слушали - нейде на Запад), а от Любовта, топлината и уюта, които Коледата създава събирайки семействата! Вниманието към близките, ласката, детската усмивка. Та за чудесата ми беше мисълта…Че по Коледа стават чудеса ще ни набиват от телевизионния екран нон-стоп. А ТАКА ЛИ Е...? Коледата е магична, особено когато имаш дете и голямо семейство. За самотните хора (и някои мои приятели) тя е дори депресивна, още едно напомняне за самотата извън работата. Съвсем като по американските филми - сцената сам вкъщи на Коледа, приглушена светлина, досадна тишина и изведнъж... Чудото... Я някой Рудолф ще долети, я подарък ще падне през комина, я любимия ще дойде осъзнал грешките и колко е важна Любовта. АЗ МИСЛЯ, ЧЕ ЧУДЕСА СЕ СЛУЧВАТ. Преди 3 години точно преди Коледа срещнах Любовта, Нова година посрещнахме заедно, а сега имаме син, който крачи и се опитва да говори.

 

Иска ми се на Коледа да се помолим - за здраве и повече доброта и справедливост. За всички деца и тяхното бъдеще. За това Любовта да докосне всичките ми самотни приятели… Да можем да обичаме и даряваме всеки ден, не само на Коледа. Да дарим дреха, усмивка, цвете, увереност... Да съхраним Вярата и Любовта, тогава чудеса наистина ще се случват - на Коледа и всеки ден...

 

Текст: Елена Василева-Иванова

Остави коментар