Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Цветна терапия: Сменете дрескода си!

Публикувано от Alexander 14.07.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

Цветна терапияКак бихте се почувствали в един свят в който властват само сивото и черното? Без никакви нюанси и настроения? Не добре, нали! А знаете ли защо точно днес искате да облечете онази оранжева риза? Просто така? Е, не съвсем! Всичко си има своето обяснение, което ще се опитаме да ви дадем по-долу в статията.

 

Цветовете често влияят на живота, настроението и емоциите ни. Подсъзнателно обличаме дрехи, които отговарят на настроението ни в този ден. Всеки цвят притежава специфична вибрация – честота, която отговаря на чакра системата ни. Цветовете, в които се обличаме, закачливо играят с настроенията ни, ето защо трябва да внимаваме какво обличаме. Независимо с кого и по какъв повод се срещаме, хубаво е да знаем какво казваме с облеклото си. Използвайте тази информация, за да извлечете максималния ефект на вечерната рокля или дори семплата блузка. Ако искате да сте сериозни – облечете син костюм, страстни – червена рокля, а ако искате да привлечете вниманието върху себе си, заложете на жълтото. Ние ви препоръчваме да експериментирате и да намерите своя собствен цвят, който ви кара да се чувствате уникални.

 

  • Червено: Червеното е секси. То е наситен цвят, зареден с противоречиви емоции – от страстна любов до насилие и войнственост. Червеното е както цвета на Купидон, така и на Дявола. Също така действа стимулиращо – то е най-горещия от топлите цветове. Проучванията показват, че червеният цвят има физически ефект върху човека като повишава кръвното налягане. Ако искате да наблегнете на сексуалността си – това е цветът, на който да заложите. Използвайте го като начин за привличане на внимание, носейки червено никога няма да останете незабелязани в тълпата. Но ако сте нервни или ядосани на някого по-добре не носете червени дрехи, защото това ще подсили гневните ви емоции.
  • Оранжево: Оранжевото е пълно с енергия. Този цвят е комбинация между червено и жълто, то събира характеристиките и на двата цвята. Като топъл цвят, то стимулира положителните емоции и дори апетита. Символизира енергия, топлина и слънчево настроение. Оранжевото, от друга страна, не е толкова агресивно като червеното поради успокоителното въздействие на жълтия цвят. Оранжевият цвят има същата честота като човешкото ДНК и се използва за лечение на шокови състояния.
  • Жълто: Жълтото е най-слънчевия цвят. То има противоречиво тълкуване. От една страна ни зарежда с радост и щастие, но от друга жълтото е цвета на страха. Жълтото повдига духа и ни зарежда с оптимизъм и сила да продължим деня. Всички нюанси на жълтото и златното развеселяват и изискват вниманието на околните. Определено жълтото е доста закачлив цвят.
  • Зелено: Какво си мислите, когато се сетите за зеленото? За екология и рециклиране? И така може да се каже. Това е цвета на дърветата и на тревата, това е и цвета, който ви кара да се чувствате близо до природата. Символизира пролетта и новото начало. Зеленото е за хората, които искат да изразят индивидуалността си, които искат да заситят желанията на сърцето си и винаги са готови за нови начинания.
  • Синьо: Цвета на задължението! Повечето униформи са в този цвят, именно заради авторитета, който носи. Хората, които постоянно носят синьо, са мислители, които предпочитат собствената си компания, отколкото нечия друга. Морските нюанси са сред най-успокояващите, заради асоциацията с дълбоките и спокойни води на морето. Наблюдавайте някой басейн, морето или дори горски поток, не се ли чувствате блажени, спокойни и освободени от конформисткия начин на живот? Отдайте се на това усещане със синята рокля в гардероба си!
  • Розово: Невинност, детска жизнерадост и чистота – това са нещата, които символизира розовото. Няма човек, който да не е възкликвал очарован „Оу, колко сладко розово бебе!” . Именно, за да се почувстваме и ние така сладки и невинни, обличаме розови тоалети и сияем от радост – точно като малки деца. Розовият цвят предразполага към обич, състрадателност и ранимост. Ако сте облечени в розово, това означава, че сте готови да се влюбите.

 

Лутате ли се сутрин пред гардероба, чудейки се какво да облечете? И ако след половин час все още не можете да вземете решение, спомнете си за тази статия, но най-вече – доверете се на вътрешното си усещане!

 

  • Текст: Петя Лалева
  • Ресурси: healing.about.com

Остави коментар