Един поглед - двама души се забелязват. Усещат химия, искри и желание да се доближат един до друг... Ето така започва почти всеки флирт - с един поглед. Някой се чувства привлечен от друг и при малко повече смелост се решава да започне онази най-интересна игра… Да, флиртът е игра, само че, за разлика от другите игри, тук няма правила. Те се определят индивидуално от онези двама, тръпнещи за взаимното си внимание, хора...

Новата тръпка, която носи всеки флирт, вдига адреналина ни, оцветява делника ни с нови, непознати или позабравени емоции. Какво предизвиква флиртът? Желанието за топлота, за внимание, за приятелство, за любов, за секс… Вероятно за всеки е различно или е компилация от няколко фактора, но в основата несъмнено е непреодолимото и често необяснимо привличане към онзи друг, когото дори не познаваме. Блясъкът в очите, мелодията на гласа, смехът, омагьосващите, леко срамежливи или многозначителни погледи… Всичко това прави флирта толкова неустоим.

Коя е най-сладката част на флирта? И това е индивидуално. Ако попитате мен, ще ви отговоря - моментът, в който след поредната дълга среща (защото те винаги са дълги) усещате тръпки от вълнението дали ще последва целувка. А след това, оставайки сами си казвате: „Господи, каква сладка целувка! Абе, всъщност какво ми става? И какво ще последва от всичко това?”. Хората мислят прекалено много при флирт, вместо да се отдадат на момента. Това често се превръща в проблем и ни пречи да се отпуснем, да разкрием себе си напълно, да дадем воля на въображението и желанията си. Не мислете за утрешния ден, не очаквайте нищо, не търсете логика. Защото флиртът е игра на недоизказаното, на подтекста... Това е така, защото по този начин се провокира интереса на другия и се разпалва въображението. Понякога обяснението може да бъде примесено и с прозаичния факт, че хората не са убедени какво искат един от друг, не знаят дали искат да рискуват да загубят магията на флирта при възможността той да прерастне в нещо по-сериозно. Все пак тази опция не трябва да ни плаши или отказва, защото при флирт има две прекрасни неща: можеш да си тръгнеш по всяко време, защото тук няма обещание и очакване, второ – нима най-прекрасните връзки не са започвали с флирт?

Пролетта е в разгара си, наближава лятото - какъв по-добър период да започнете нещо ново, да пофлиртувате, да се отдадете на най-сладката лудост и да се оставите да бъдете изненадани! Бъдете романтични, бягайте от стереотипите и не се опитвайте да намерите границата между флирта, секса и влюбването. Оставете нещата просто да се случват.

Автор: Даниела Субашева