Фенг шуй е изкуството да изградиш пространството около и в себе си, така че да се чувстваш добре. Ключов елемент във Фенг шуй е да направиш възможно свободното движение на потока от положителна енергия Чи в своето пространство. Дори и да не вярвате в подобни неща, сигурно много добре усещате кога едно помещение ви е уютно и кога не и сигурно не веднъж сте въртели мебелите из дома си, докато намерите комфорт. Не вярвате ли, че уюта има нещо общо с това да имаш положително пространство и да се чувстваш добре. Е, това е Фенг Шуй! Доверете се и подобрете любовният си живот, като следвате няколко прости правила. Преподреждането на спалнята и балансирането на Чи могат да подпомогнат романтичния повей във вашият дом.

Разместете спалнята

Положението на леглото е от голямо значение. И от двете страни на легло трябва да има разстояние. Ако единият от партньорите трябва да прескочи другият, за да стане от леглото, хармонията и балансът ще са нарушени. Леглото не бива да е разположено така, че краката ви да сочат към врата. Най-доброто място за леглото е на диаметрално противоположната страна на стаята от вратата, но не и точно срещу нея. Огледалото не трябва да е точно срещу леглото ви. Ако от леглото не виждате врата, поставете огледалото така, че да отразява вратата и да виждате кой влиза. Много добро място за огледалото е и срещу прозореца, като удвоява хубавия пейзаж. Формата на огледалото – най-добре кръгла. Кръглата форма символизира хармония и завършеност.

Разчистете бъркотията

Едва ли има нужда да ви казваме, че разпилените дрехи и купища бъркотии в спалнята ви, могат да отпратят всяка романтика, а и когато се събудите сутрин, едва ли искате първото нещо, което видите да е цял куп с ...”работа”. Затова запретнете ръкави и подредете любовното си гнездо.

Електрически уреди

Всичко бръмчащо, пищящо и зъзкащо е източник на недобра енергия. Всички шумове по време на любов, а и на сън не са препоръчителни. Любимата ви музика прави изключение. Както и часовникът от 50те години, подарък от леля ви, ако имате нужда от хипноза, за да заспите...:)

Оставете място и за него/нея

Ако не живеете заедно с партньора си, погрижете се във спалнята ви да има свободно място и за него/нея. Разместете малко нещата си, така че да има свободно пространство и за неговите/нейните вещи.

Не работете в спалнята

Ако така или иначе спалнята ви е най-уютното място за работа в къщата, не забравяйте да разчистите всички следи от работния процес, след като приключите. Отвореният лаптоп или недовършените документи, ще ви напомнят за всичко друго, но не и за романтична вечер. Същото важи и за екипировката от упражненията – енергията на упоритост и напрежение ще се запази, ако не разчистите след себе си.

Изчистете енергията от отминали връзки

Разчистете спалнята си от всички следи от отминали връзки. Снимки, писма, подаръци и всичко, което може да ви напомни или да пази енергията на отминала несполучлива любов. Оставете миналото, където му е мястото – в килера, и погледнете на настоящата любов по романтичен начин.

Разчистете пътя към спалнята

Вземете отверката и поправете всички скърцащи врати и вратички. Минете по пътя от входната врата до спалнята и отстранете всички препятствия, които могат да застанат на пътя на Чи. Изгорели крушки и тъмни ъгли ще попречат на свободното движение на енергията. Нека любовта и положителната енергия да се влеят без препятствия във вашата спалня.

Настанете романтиката в спалнята

След като сте отстранили всичко, което би могло да попречи на романтичните моменти, време е да настаните романтиката във спалнята си. Можете да и помогнете да си намери мястото, като поставите снимки или картини, които ви карат да се чувствате романтично. Цветовете и декорацията в спалнята трябва да са успокояващи и ненатоварващи. Погрижете се за добрата енергия в спалнята си и оставете останалото на любовта!

  • Текст: Cway
  • Ресурси: Fast Feng Shui for Singles: 108 Ways to Heal Your Home and Attract Romance (Lotus Pond Press, Kahului, HI, ISBN 1-931383-04-9) / Feng Shui, MInd&Body&Spirit&home, Hermes house, 2004 / krusharch.com