Може да ви звучи смешно или налудничево, но мускулите на лицето ви също имат нужда от упражнения, така както и всяка друга част от тялото. Упражненията за лице са понякога забавни, ако някой ви гледа отстрани, но пък смеха си е също добро упражнение, така че не се притеснявайте!

Упражненията за лице са препоръчват, за да стимулирате кръвната циркулация в клетките на лицевата кожа, да се успокой напрежението в мускулите на лицето от ежедневното му поведение. Всичко това прави кожата на лицето стегната и с хубав равномерен цвят. Също така забавя процеса на образуване на мимически линии.

Масажите за лице са също много добра терапия срещу обичайните проблеми с вида и състоянието на кожата ни. Дори да не посещавате чак толкова често масажист и да не се подлагате на подобни масажи, спокойно можете да масажирате лицето си и сами. Движенията е добре да са отвътре навън. Друг метод за стягане на лицето, който се използва са маските за лице, които имат стягащо действие върху кожата. В повечето случай те са и дълбоко почистващи и стягащи. С тях се свиват и порите, което прави кожата по гладка и имаща свеж вид.

Ето няколко упражнения за лице:

  • За челото - Поставете показалците си над очите и гледайте надолу, като в същото време повдигате нагоре веждите си. Това упражнение изглажда челото ви. Повторете 10 пъти.
  • За устни - Поставете пръст пред лицето си и духайте към него. Движете пръста си много бавно наляво и надясно, като продължавате да духате към него. Повторете упражнението 10 пъти. То действа за изглаждане на устните и кожата около тях.
  • За очи - Седнете със затворени очи и релаксирайте. Както сте със затворени очи, местете погледа си нагоре и надолу, бавно и колкото можете повече. Повторете упражнението 10-15 пъти. – Седнете със затворени и отпуснати очи. Повдигнете веждите нагоре, а клепачите задържайте затворени. Бройте до 10 и отпуснете. Повторете това 10 пъти.
  • За бузи - Поставете показалци, средни и безименни пръсти върху бузите и с тях опъвайте бузите надолу. В същото време се усмихвайте, колкото се може по-широко. Дръжте главата си изправена, докато правите това упражнение.
  • За врата - Седнете и вдигнете глава нагоре, с поглед към тавана. Дръжте устните си затворени и отпуснати. Поставете долната върху горната си устна и задръжте, докато броите до 10, повторете 10 пъти. Заемете същата позиция. Направете буквата „о” с устните си, задръжте, докато преброите до 20 и се върнете в нормална позиция.
  • Отпускане на мускулите на лицето - отворете устните си колкото можете по-широко, чувствайки бузите, устните и брадичката силно опънати. Задръжте колкото можете, след това отпуснете и пак повторете. Това упражнение отпуска мускулите на лицето ви, подобрява циркулацията, помага за освобождаване на стреса и напрежението. - Поемете дълбоко въздух. Издишайте силно и рязко, като изплезите езика си, колкото можете повече и отворите очи широко! Това отпуска напрежението във лицето и гърлото, подобрява циркулацията и стимулира очите.

Посмяхте ли се, докато опитвахте? :) Смешни или не, упражненията за лице са много кратки, лесни и приятни за изпълнение, а в същото време ужасно полезни за добрият вид и здравето на кожата на лицето ни!

  • Ресурси: fitnesshealthzone.com / folkd.com/q/face-exercise / menshealth.about.com