Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Тест за чувствителност на кожата

Публикувано от Alexander 30.06.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

Преди използването на етерични масла, трябва да си направите тест за чувствителност на кожата. Етеричните масла са много силни и затова обикновено се прилагат разтворени в масла носители.

 

Така или иначе, преди да започнете да използвате някое етерично масло, под каквато и да е форма е добре да си направите теста за чувствителност на кожата. Той е важна първа стъпка, особено ако страдате от сенна хрема или някакви алергии.

 

Ето го и теста: Капнете една капка масло върху клечка за уши и само докоснете с нея вътрешната страна на китката, лакътя или подмишницата. Покрийте мястото, най-добре с лейкопласт, и го оставете да престои 24 часа. Ако се появи зачервяване, сърбеж или някаква друга реакция, не използвайте маслото! Ако всичко е наред, можете да го приложите по определена рецепта за ароматерапевтичен масаж, вана, инхалация или друг ароматерапевтичен сеанс.

 

Ако страдате от някакво хронично заболяване, бременни сте или имате някакви други здравословни оплаквания, препоръчваме консултацията с лекар преди употреба на етерични масла.

  • Ресурси: Даниел Риман, Библия на Ароматерапията, Хермес, Пловдив, 2004, 2007
  • Снимка: Cway

Остави коментар