Съкровище от тропиците

Публикувано от Alexander 27.01.2015 0 Коментар(и) Casyopea рецепти, DIY и полезни съвети,

“Растенията са фабрика за жизнена енергия, която трансформира слънчевите лъчи, въздуха, водата и минералите в почвата във високо енергийни субстанции, каквито са растителните масла”

- Лен и Шърли Прайс „Ароматерапия”

Авокадото (Persea Americana) е дърво от семество Лаврови. Приема се за плод, на вкус наподобява на зеленчук, по състав прилича на ядките. Под грубата му кора се крие нежна маса, която е много богата на масла, прилича на масло или твърд зехтин. В Латинска Америка, където е култивирано преди 7000 години и до днес се използва при приготвяне на храната, като заместител на маслото. През 17 век е пренесено в Европа, по-късно е разпространено и в Австралия, Африка и Азия.

All Pages footerМаслото от Авокадо е сред растителните масла с най-богат състав. Извлича се, не от ядката, а от плода, меката зеленикава месеста част. Съдържа мастно разтворими витамини A, D и E, плодови екстракти и минерали. Отличен източник на Омега-3 мастни киселини и протеини.

Плода Авокадо, както и маслото извлечено от него стават все по популярни за използване в кулинарията и в натуралната козметика.

Масло от Авокадо за кожата!

Пречистено, маслото се използва и в козметиката, където е високооценявано поради регенериращите и овлажняващите му качества. Поради нежната му консистенция притежава способността бързо да прониква в кожата в дълбочина, едновременно с това е достатъчно плътно, за да служи като защитна бариера. Богато на антиоксиданти като витамините А, D и E, които помагат на кожата да запази своята еластичност и младост, перфектно подхранва, прави я мека, гладка и свежа. Маслото от Авокадо съдържа и естествени sterolins, които стимулират производството на колаген. Има и естествен слънце защитен фактор.

Поради отличните му качества е включено в много от нашите продукти за тяло: Олио за тяло с Авокадо - Her Ego и His Ego, Крем за тяло с Авокадо и гроздови семки - Mon Cherry, Ексфолиант за тяло със сол от Мъртво Море и Авокадо - Mon Cherry, комплектите DO IT YOURSELF Creamy Kit и Oily Kit.

Египтяните са първите, които откриват чудотворното му влияние върху косата.

pg780o0rБогатото съдържание на витамини, протеини и минерали, като магнезий, фолиева киселина, аминокиселини, мед и желязо в маслото от Авокадо симулират растежа на косата, подхранват и укрепват косъма. Изключително подходящ за сухи, третирани и боядисани коси. Редовната употреба ще възстанови безжизнената коса и ще възвърне блясъка й. Предотвратява накъсването и цъфтежа на косата.

"Poly's Garden" Ви предлага натурален Еликсир за коса, в който една от основните съставки е маслото от Авокадо. Елексира може да използвате по много и интересни начини – самостоятелна маска за коса, обогатяване на други натурални маски за коса, може да го добавите в малки количества в ежедневните Ви продукти за коса – шампоани и балсами.

Възползвайте се от Съкровищата, които ни предлага Природата!

Welcome the Nature!

Автор:

Вяра Конарева

Източници:

en.wikipedia.org/wiki/Avocado_oil

www.livestrong.com/article/256792-why-is-avocado-oil-good-for-the-skin/

oilypedia.com/easy-avocado-oil-uses-for-natural-skincare-and-healthy-cooking/

www.med-health.net/Avocado-Oil-For-Skin.html

www.newhealthguide.org/Avocado-for-Hair.html

„SPA ритуали у дома”, Вивиан Бъртън

Остави коментар