“Растенията са фабрика за жизнена енергия, която трансформира слънчевите лъчи, въздуха, водата и минералите в почвата във високо енергийни субстанции, каквито са растителните масла”

Лен и Шърли Прайс „Ароматерапия”

Авокадото (Persea Americana) е дърво от семество Лаврови. Приема се за плод, на вкус наподобява на зеленчук, по състав прилича на ядките. Под грубата му кора се крие нежна маса, която е много богата на масла, прилича на масло или твърд зехтин. В Латинска Америка, където е култивирано преди 7000 години и до днес се използва при приготвяне на храната, като заместител на маслото. През 17 век е пренесено в Европа, по-късно е разпространено и в Австралия, Африка и Азия.

Маслото от Авокадо е сред растителните масла с най-богат състав. Извлича се, не от ядката, а от плода, меката зеленикава месеста част. Съдържа мастно разтворими витамини A, D и E, плодови екстракти и минерали. Отличен източник на Омега-3 мастни киселини и протеини. Плодът авокадо, както и маслото извлечено от него стават все по популярни за използване в кулинарията и в натуралната козметика.

Масло от Авокадо за кожата!

Пречистено, маслото се използва и в козметиката, където е високооценявано поради регенериращите и овлажняващите му качества. Поради нежната му консистенция притежава способността бързо да прониква в кожата в дълбочина, едновременно с това е достатъчно плътно, за да служи като защитна бариера. Богато на антиоксиданти като витамините А, D и E, които помагат на кожата да запази своята еластичност и младост, перфектно подхранва, прави я мека, гладка и свежа. Маслото от авокадо съдържа и естествени стеролини, които стимулират производството на колаген. Има и естествен слънцезащитен фактор.

Поради отличните му качества е включено в много от нашите продукти за тяло: Олио за тяло с авокадо Поширана круша и бренди, Крем за тяло с масла от ший и авокадо Mon Cherry, Натурален сапун с масло от авокадо Mon Cherry, Чисто масло от авокадо.

Египтяните са първите, които откриват чудотворното му влияние върху косата. Богатото съдържание на витамини, протеини и минерали, като магнезий, фолиева киселина, аминокиселини, мед и желязо в маслото от авокадо симулират растежа на косата, подхранват и укрепват косъма. Изключително подходящ за сухи, третирани и боядисани коси. Редовната употреба ще възстанови безжизнената коса и ще възвърне блясъка й. Предотвратява накъсването и цъфтежа на косата.

Casyopea Ви предлага натурален Елексир за коса Poly's Garden, в който една от основните съставки е маслото от авокадо. Елексирът може да използвате по много и интересни начини – самостоятелна маска за коса, обогатяване на други натурални маски за коса, може да го добавите в малки количества в ежедневните Ви продукти за коса – шампоани и балсами.

Възползвайте се от Съкровищата, които ни предлага Природата! Welcome the Nature!

  • Автор: Вяра Конарева
  • Източници: en.wikipedia.org / livestrong.com / oilypedia.com / med-health.net / newhealthguide.org / SPA ритуали у дома, Вивиан Бъртън