Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Су Джок терапия

Публикувано от Alexander 28.04.2010 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

6-16bСпоред древна легенда боговете завидели на човека за възможността да използва прости средства да се лекува сам и решили да скрият ключа към здравето. Сложили го на мястo, където да е непрекъснато пред очите ни, но да не го виждаме. Те скрили ключа към здравето върху дланите и ходилата.

 

Върху ходилата и дланите се намират много рефлекторни точки, отговарящи за всички органи и системи на организма. При масаж на съответните точки може да се нормализира функционирането на организма. При лечебната система Су Джок се въздейства върху определени точки по дланите и ходилата чрез семена, магнити, специални игли, мокси, цветове и др. В превод Су означава “длан”, а Джок – “ходило”. Прилагането на терапията успоредно с медикаментозно или билково лечение дори може да ускори оздравяването.

 

Тази система се използва масово сравнително отскоро - от 1986 година, когато е разработена от корейският професор Пак Дже Ву. Той установява три системи на проекция на човешкия организъм върху дланите и ходилата:

  1. СЪОТВЕТСТВИЕТО - тялото се проектира върху целите длани и ходила;
  2. НАСЕКОМОТО - човек се проектира върху всеки пръст поотделно;
  3. МИНИ система - целият организъм се проектира върху последната фаланга на всеки пръст.

При тази терапия се търси максимален ефект с помощта на минимални усилия. С определени движения на пръстите на ръцете и краката може да се установи състоянието на енергийния поток по цялото тяло и със специални магнити да се коригира дисбалансът. Основното в тази терапия е, че човешкото тяло е сложен механизъм, в който всички части работят в тясна и постоянна връзка. Те непрекъснато "обменят" информация помежду си. Така например палецът съответства на шията и главата, показалецът и кутрето - на горните крайници, средният и безименният пръст - на долните крайници, а дланта (стъпалото) - на трупа. По този начин върху всяка ръка и ходило е оформено миниатюрно копие на човешкото тяло. Щом някой орган заболее, в неговите зони на съответствие се появява болезнена точка. Ако намерим тази точка и въздействаме по някакъв начин върху нея, тя ще генерира лечебен импулс, който се препраща към мозъка. От своя страна мозъкът отключва сложни регулационни механизми, които влизат в противоборство с болестта. Често лечебният ефект се проявява само след няколко минути. Лечебната точка е винаги болезнена. Върху нея е необходимо да се приложи равномерен, не много силен натиск. Масажът продължава около 3-4 минути на всеки 3-4 часа, докато състоянието се подобри. В Русия тази терапия се прилага още през 1989 г. и вече е създадена Су Джок академия, а на студентите в медицинските университети вече се преподава Су Джок акупунктура.

 

Материали: dar-center.com / sujok.bg

Остави коментар