Спа и отслабването

Публикувано от Alexander 28.07.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

Губенето на тегло е постепенен процес, който не може да стане за един ден и изисква внимание върху много детайли от начина на живот. Трябва да се следи състоянието на тялото, да се спазва регламентирана диета и да се правят регулирани физически упражнения... Всичко това е трудно да постигнем със собствени сили.

 

 Макар и да имаме силно желание да свалим някой и друг излишен килограм от тялото си, дисциплината ни често се предава пред някои често срещани изкушителни храни или пък се спъва от напрегнатия ни начин на живот. Трудно е да правим ежедневни упражнения и да смятаме калории, когато имаме на разположение за хапване няколко откраднати минути, а вечер сме толкова изморени, че въртенето на велоаргометъра ни се струва просто абсурдно начинание...

 

 Точно заради тези трудности, в Европа станаха все по-разпространени спа центровете, в които се предлагат отслабващи спа почивки, на които едновременно можете да релаксирате от напрегнатото ежедневие. А и дори в града можете да откриете центрове, предлагащи подобни консултации и тренировки.

 

 Целта на Спа програмите за загуба на тегло е да помогне на хората, искащи и имащи нужда да отслабнат да се справят с това по естествен, контролиран и природосъобразен начин. Едновременно с това, по време на програмата хората се учат и как да водят здравословен начин на живот и да запазят тялото си в добра форма и здраво. В тези програми се поставят цели, съобразени с индивидуалното състояние на тялото и здравословното състояние на човек.

 

6-62 Продължителността на Спа програмите за загуба на теглото е различна, но минимума е 4 дни, а максимума е около 3 седмици. Освен упражненията и диетите, по време на програмата има множество лекции за здравето и храненето, с цел да се разбере състоянието на тялото. Работи се върху изграждане на правилни навици на хранене и на грижа за тялото. Провеждат се и много семинари и обсъждания, за да се провери дали са отстранени вредните навици, довели до повишаването на теглото.

Повечето такива програми залагат на груповата работа в борбата с излишните килограми. Една от основните им идеи е, че когато работят в екип, хората се мотивират и вдъхновяват един друг и така по-лесно се справят с трудностите при отслабването.

 Спа програмите за отслабване са различни от останалите с това, че комбинират упражненията и диетите с процедури за тялото и учене за неговите нужди. Процедурите за изчистване на токсините и справяне с целулита са много подходящи по време на отслабване. А ученето за това как да подобрим начина си на хранене, така че да задържим постигнатите килограми, е съществена крачка към по-дълготрайната промяна.

 

 Засега този вид Спа програми не е много развит в България, а и по света е едно доста скъпо удоволствие, но качествата му са несъмнени, затова можем да се надяваме на по-бързото му навлизане и у нас. А и можем спокойно да се възползваме от философията му, като съчетаем диетата и упражненията със спа процедури  и малко четене за това, кое е полезно за тялото ни и как да му го предоставим. Полезни съвети и идеи в тази сфера можете да получавате от Cway.      

 

Текст: Дилиана Стоянова Снимки: Stockxpert Ресурси: www.bodysensemagazine.com www.lifepositive.com www.answers.com www.spaarticles.com

Остави коментар