Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Скука по време на задръстването? Стига толкова!

Публикувано от Alexander 30.11.-0001 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

2-15cЗадръстванията по улиците напоследък са част от ежедневието на всеки – дори на пешеходците по тротоарите. Повечето от нас, особено живеещите в столицата или в по-големите градове, прекарват повече от час в колата, на път за работа и обратно.

 

Тук ще ви предложа начини да направите това време приятно, вместо да е изгубено или изпълнено с изнервеност и псувни, носещи се из въздуха.

 

  • Първото нещо, което можете да направите, е да се почувствате удобно и уютно в своя автомобил. Носете си удобни обувки! Смяната на обувките е най-лесното нещо, което можете да направите за своето удобство, а и шофирането е по-лесно, когато обувките са без ток...
  • Почиствайте автомобила си редовно - чистотата е първата стъпка към уюта! Ароматизирайте го с ароматизатори, разпръскващи чисти етерични масла и използвайте успокояващи аромати, или просто такива, които харесвате! Подходящи са лавандула, момина сълза, жасмин, люляк. Избягвайте силно парфюмени аромати за постоянно ароматизиране в колата. Те може да имат скрито изнервящо или потискащо действие.
  • Музиката играе важна роля за настроението ви! Запишете си дискове подходящи за различните ви настроения и пътувания. В нашата кола, например, има дискове с имена „Музика за дълго пътуване”, „Музика на път за работа”, „Тихата музика” и т.н. Технологиите днес позволяват да имате стотици парчета, подходящи за случая, които да не ви омръзват, а и през няколко месеца може да подновявате колекцията си. Много е удобно и хубаво да имаш подходяща музика за настроението, в което си и да не се налага да търсиш себе си в някое радио. Радиото, разбира се, е много подходящо да ви информира за прогнозата за времето или да чуете новините, които сте пропуснали. Доста хора си имат и любими радио предавания сутрин.
  • Опитвали ли сте да пеете по време на шофиране? Само трябва да внимавате да не се увлечете и да не забравите, че карате кола, а не изнасяте концерт... Това обаче ще повиши настроението ви и освен, че вие няма да се изнервите толкова лесно на оня дето ви е прередил на светофара, когато някой се обърне със сърдит поглед към вас и види усмивката ви, ще забрави за проблема.
  • Невероятно звучи, но вече има и медитация, пригодена за шофиране, измислена от известен дзен монах и учител в Сото Дзен. За да практикувате тази медитация, трябва напълно да осъзнавате, че се намирате в своята кола и шофирате. Отървете се от всякакви очаквания, стандарти и техники, които знаете. За разлика от другите техники за медитация, тук вие трябва да останете в пълно съзнание и с добра концентрация. Медитирате, движейки се! Гледай и преживявай без безпокойство, а ако то случайно се появи като яд или мнение, свързано с някои досадник, които ви е пресякъл пътя, просто го отбележете и го оставете да отмине, като отминаващата картина отвън. Сега, така както шофирате, погледнете на всичко, сякаш го виждате за първи път, бъдейки напълно адекватни за случващото се. Сякаш сте на това място за първи път и всички ситуации се случват за пръв път. Всичко непрекъснато се сменя, всяка ситуация на пътя изисква своите поредица от решения и действия. Гледайте на това като на нещо ново, бъдейки напълно адекватен със случващото се.
  • Друго занимание, което можете да опитате, докато шофирате, е да учите език. Вече има голямо разнообразие от техники за учене на езици чрез слушане. Важно е да изберете този вариант, които ви позволява да учите, бъдейки напълно будни и адекватни. Слушане и повтаряне е най-честия метод, и докато стигнете до работа, вече знаете как да поздравите колегите си с „Добро утро!" На френски, немски или испански! Опитайте!

 

Най-важното е, да приемете времето, прекарано в колата, като неизбежно и да положите усилия да го направите приятно. Всичко друго води до вредни за вас и за околните последствия. Карайте с усмивка и с настроение! Колкото и да бързате, светофара няма да смени темпа си на превключване... просто почакайте и попейте с любимите си певци или повторете няколко фрази на чужд език...:)

 

Текст: Дилиана Стоянова

didi

Остави коментар