Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Самомасаж зад бюрото

Публикувано от Alexander 07.06.2011 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

1-31Напрежението и болката в раменете и врата са много често срещан проблем, особено за работещите на бюро. Те се дължат на продължителна неподвижност, на неправилна стойка и дори на психическата напрегнатост по време на работния ден.

 

Няма по-хубав и отпускащ лек от дълбок и продължителен масаж, но тук ще ви предложим няколко лесни стъпки за самомасаж, които можете да приложите още докато сте на работното си място. Така ще отпочинете ползотворно няколко минути и ще предотвратите наслагването на напрежение.

 

 

  1. Първо станете, изправете се и заемете стабилна поза.
  2. Много лесно упражнение за отпускане е свиването на раменете в позата „Не знам!”. Повдигнете раменете така, все едно отвръщате на някого „Не знам!” с езика на тялото, като ги вдигнете колкото може по-високо, поемайки си въздух. След това ги отпуснете да паднат, като издишате максимално.
  3. Протегнете лявата си ръка до дясното рамо, като мачкате мускулестата част. Така ще спомогнете навлизането на богата на кислород кръв в мускулите и ще освободите насъбралото се напрежение.
  4. Сега се протегнете колкото можете и натискайте с пръсти дясната плешка, повтаряйки движението нагоре и надолу няколко пъти. Повторете упражнение 3. и 4. и за лявото рамо.
  5. С пръстите и на двете ръце хванете долната част на врата и стискайте леко с кръгови движения. Така стимулирате мускулите от двете страни на врата.
  6. След това отново с притискате движете ръцете надолу, по формата на извивката на врата.
  7. След това, пак с кръгови движения, масажирайте горната част на врата с палците, а с останалите пръсти раздвижете косата по скалпа. Това ще ви ободри и ще облекчи евентуалните признаци на главоболие и преумора.

 

Съвети:

  • Опитвайте се да запазвате изправена поза, когато седите на бюро.
  • Нагласете стола си така, че да не ви се налага да се привеждате или свивате, за да видите монитора на компютъра.
  • Спазвайте препоръките за 10-15 минути почивка на 40 минути работа с компютър.

neda

Остави коментар