Вероятно няма нужда да се прави проучване, за да открием, че повечето хора смятат лятото за най-романтичния сезон. В това няма нищо странно... Комбинацията от плаж, музика, вълни и студен коктейл не може да не ви накара да се чувствате прекрасно и да се зареете в лятна романтика.

Защо лятото? Защото лятото е топло. Разсъбличаме сивите пуловери и ставаме пъстри и усмихнати – всеки е по-щастлив, а и по-красив през лятото. Прохладните вечери на открито ни събират и правят времето прекарано заедно прекрасно... Лятото е чудесен момент да заредим тялото си с всички витамини, от които има нужда и не може да си набави през останалите сезони. И в това време ние се чувстваме най-добре, защото разнообразието от храни и аромати е толкова голямо, че няма как да не сме задоволени. Лятото е и отпускарският сезон. Напрежението в работата, дори да е целогодишно, за повечето хора рязко намалява през лятото, а и дългоочакваната отпуска наближава и ще имаме възможност да си починем напълно!

Всички тези факти, събрани заедно, правят лятото романтичният сезон... Всички сме по-склонни към романтични изживявания, когато сме усмихнати и здрави. А и разнообразието от такива е по-голямо... Ето и няколко предложения:

  • романтичен пикник, придружен с хладилна чанта
  • разходка с лодка – дори да нямате наблизо езеро, можете да се повозите и в центъра на София в езерото Ариана
  • Спа уикенд за двама – много модерно и много релаксиращо
  • Уикенд на открито – само излезте от града с провизии за два дни и спални чували, и романтиката сама ще дойде при вас, най-късно при изгряването на звездното небе....

Романтичните изживявания не свършват дотук, но това което прави едно изживяване романтично е въображението. Изненадайте любимия с нестандартно пътуване или забавление! Нямате любим!? Ами какво чакате – лято е!!! Проучванията са доказали, че повечето щастливи връзки са започнали именно по това време... А и дори да не срещнете своята половинка, флирта през лятото е много по-лесно и приятно изживяване! Ставайте от компютъра и излизайте на лов за романтика!

  • Текст: Мария Кумова
  • Снимки: sxc.hu