Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Понеделник - ден за промяна!

Публикувано от Alexander 11.10.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

2-14cУспехът или неуспехът на всяко начинание зависи от създаването на рутини. И както с всеки понеделник се повтаря започването на новата работна седмица и това е нещо неприятно, така може с малко въображение и добро желание да го преобразите в уникална мотивационна програма. Тази „програма” ще се погрижи не само за настроението и добрия ви външен вид, но и за здравословното състояние на организма като цяло – така ще правите нещо полезно за вас поне 52 пъти в годината.

 

1. Развихрете се в кухнята

Определете понеделника за ден, в който ще се храните здравословно. Дали задължително в началото на седмицата ще ядете риба или ще определите този ден за постен понеделник е въпрос на вашият личен избор. Всяка седмица намирайте различни рецепти и експериментирайте. Ще се изумите колко много варианти има за вкусното приготвяне на богатата на витамин F риба. Ако пък твърдите, че не можете да се нахраните без месце, опитайте някоя постна манджичка и променете убеждението си.

 

2. Ден за разкрасяване

Запишете час при козметик, отидете на масаж или оставете някой специалист да се погрижи за ръцете ви. Поглезете се подобаващо и за тена си, като отидете на солариум. Дали ще очаквате следващият понеделник с нетърпение? Вие сами отговорете на този въпрос.

 

3. Ден за промени

Изненадайте и шокирайте колегите си, като отидете на работа екстравагантно облечена в понеделник. Пременете се изцяло, следвайки модните тенденции и не се страхувайте да смените тотално стила си на обличане. Човек се променя постоянно, променя се и неговата външност. Постарайте се тази промяна да е към по-добро!

 

4. Ден за планиране

Съставете си график за идната седмица. Запишете всички важни и не толкова важни ангажименти, за които трябва да се погрижите и ги разпределете равномерно по дни. И ето, че няма да ви се наложи в края на седмицата да се присетите, че не сте свършили нещо и да тичате цял ден по задачи. Практично е! Не само за служебните ангажименти.

 

5. Ден за решения

Понеделник е и добър момент да започнете отначало. Захванете се да реализирате нов проект във фирмата, в която работите. Направете анализ на текущите обстоятелства в личен план и решете какво ще правите в най-близко бъдеще с половинката си. Организирайте почивката ви през уикенда още от понеделник и ще чакате с нетърпение да дойте времето за нея.

 

6. Ден за развиване

Запишете се на курс. За изучаване от началото на чужд език или за напредването в по-горни нива. Винаги е полезно човек да има добра обща култура. Ако пък винаги сте обичали да правите прически, един фризьорски курс ще ви направи по-уверени и резултатите, дори само върху вашата коса ще се подобрят. Ако имате повечко физическа енергия, курсовете за езда или за танци са идеалното решение.

 

Един ден може би ще се събудите и ще се решите да направите нещо полезно за вашето настроение и самочувствие. И този ден може да бъде понеделник. И изведнъж началото на седмицата няма да изглежда така отегчително... Един ден е 15% от седмицата. Достатъчно време за да се заредим с енергия за още шест дни. А начина?? Той зависи от индивидуалните предпочитания, а както споменахме по-горе – хората се променят... предпочитанията им също. Не се страхувайте да изненадвате себе си!

 

Текст: Боряна Иванова

Остави коментар