Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Планирайте заедно!

Публикувано от Alexander 04.09.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

 

4-11aМного често проблемите във взаимоотношенията се крият в това, че ние не знаем какво искаме. Но със сигурност знаем какво не искаме... Не планирането за бъдещето е чудесен начин да получите много от нежеланите неща.

 

За човек е трудно да си поставя цели, а още по-трудно е да го правите заедно с друг човек... Но за да бъдете щастливи, желанията ви трябва да се реализират, а за да сте щастливи заедно с някой друг, то трябва да имате еднакви или поне подобни желания за бъдещето си, които да реализирате заедно. Много е вероятно да се притеснявате, поради личния си опит в правенето на плановете. Както знаем, че те не винаги се случват така както си ги мислим, а понякога точно това е хубавото. Всичко зависи от нас, но шансовете и съдбата често ни изненадват и това може да ни донесе разочарование, но и щастие. Някой дори би казал, че онази част от живота, която не можем да контролираме е това, което го прави интересен.

 

Какво се случва, когато планираме с някой друг? Притесняваме се, че може би някой ден ще се променим и това, което сме решили за бъдещето, няма да важи вече със същата сила. А обещанието пред някой друг да постъпиш по определен начин е ангажимент, който не можеш да нарушиш така лесно както пред себе си.

 

Най-важното е да знаете какво искате и да го споделяте непрекъснато с човека до себе си. Промяната не е престъпление, но се превръща в проблем, когато не я споделите! Не се тревожете! Хората се променят, събитията също... Просто трябва да бъдете гъвкави! Бъдете чувствителни към знаците на любимия. Когато усетите някакво негово желание или промяна, говорете с него/нея – понякога е трудно да започнем подобен разговор или пък дори не сме наясно със себе си за желанията си. Ако не поставяте цели пред себе си, поставяте връзката си под напрежение. Ако единият пести за къща и кола, а другият живее за мига и харчи всичко, което има, то силната любов трудно ще овладее ситуацията... вземете я в ръцете си! Говорете и планирайте! Ако ви е трудно да започнете такъв разговор, направете го като игра! Измислете 10-тина въпроса и отговорете и двамата на отделни листчета. Въпросите могат да са от сорта: „Как се виждате след 10 години?”, „Каква кола карате?”, „Колко деца имате?”... След това ги прочетете заедно! Можете да преговаряте на местата където се разминават и да направите вашият общ план. Не правете компромиси, с които не можете да се примирите след това. Също така старайте се компромисите да се равностранни. Планирането спомага да отпаднат тревогите за общото ви бъдеще заедно и да можете да се насладите на настоящето. Също така, щом и двамата се стремите към едни и същи или общи неща, то те ще се реализират много по-лесно. Най-важното е да знаете какво искате и да го споделяте непрекъснато с човека до себе си. Промяната не е престъпление, но се превръща в проблем, когато не я споделите!

  • Текст: Мария Крумова
  • Ресурси: Larry James. Adapted from the book, "How to Really Love the One You're With." / celebratelove.com
  • Снимки: Stockxpert

Остави коментар