Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Още нещо за любовта

Публикувано от Alexander 13.02.2012 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

cutecoupleНякой беше казал, че само този, който не се е влюбвал истински, не знае какво е любов. Няма нещо на този свят, което да бъде по-силно от любовта. Изписани са милиони стихове, романи, истории, воювали са велики бойци, опожарявани са стотици селища и после отново са изграждани, създавани са незабравими песни, митове и легенди и всичко това в името на Нейно Величие Любовта.

 

Велика е, да. Тя носи онази мистика, вяра, надежда, този хуманизъм и индивидуалност, това прекрасно съчетание от чистота и искреност, този източник на желание за нежност и топлина, този носител на мира и щастието. Колко велики и смели герои и богове са ставали безпомощни пред нечовешката сила? – Наполеон, Агилери, Хектор, Шекспир, Яворов и др. всички те са станали известни и съществуват и до днес, защото са отдали живота си по един или друг начин на любовта. Тя заема специално място в живота на хората. Тя е най-прекрасното човешко чувство- това, което ни прави хора и отваря душите ни за доброто и красивото. Посветили сме ѝ ден от календара, ден който всеки един чувства и празнува по различен начин, но това е денят, в който дори и във въздуха се усеща топлината ѝ, виждат се десетки забързани младежи с роза в ръка, търсейки с поглед своята любима в навалицата, чуват се нежни песни и се носи аромат на ванилия, а пък старият поет е спрял на улицата, рецитирайки Шекспир и Пушкин. Ето това е нейната божествена сила. Тя дарява щастие и радост дори и там, където болката и отчаянието надделяват.

 

Често се питаме, но защо само в един ден от годината всички са така весели и усмихнати. Защо всеки ден да не бъде така, както в приказките, защо не както Ал Бано да чуваме във въздуха как песента на любовта се лее при всяко изпяване на Felicita? Защо? Може би защото ежедневието ни заслепява и обгръща със сивите си длани, не ни дава възможност да се обърнем настрани, да видим красивата усмивка на девойката в претъпкания трамвай, да се пренесем за миг в света на поетите, свят, в който искреността и чистота, а не материалното са водещи. А какво става с хората, които не са влюбени или тези, които са загубили любовта, за тези, за които светът е спрял за момент и само празното съществуване е останало? Остава им да мечтаят., защото мечтите са едно от безплатните неща на този свят и защото не можем да програмираме разсъдъка си да спре да мечтае.

 

Та какво би станало ако изхвърлим от ума си всички мечти? Тогава всички туристически агенции ще фалират. Защото когато любовта си е отишла не трябва да чакаме отреденият ѝ празник, за да се усмихнем. Нека се сетим за французите и тяхното c’est la vie, фраза която се съдържа в именно всички тези радости, болки, очарования и разочарования, преживявания и чувства, събрани в един живот. Дали ще бъдеш тук или там, ти винаги ще продължиш да живееш и да бъдеш част от любовта. Създадени сме от обич и затова трябва да продължим тази обич. Ако не можем да споделим любовта днес, ако не можем да бъдем заедно в нейния празник, защо точно тогава да не отделим минути за себе си – да погледнем отстрани и да видим, че любовта винаги е съществувала и винаги ще продължи да съществува. Нека да се усмихнем на чистотата, гледайки зараждането на любовта в Scusa, ma ti chiamo amore (Извинявай, но те обичам), нека да видим истинското приятелство около нас, да се насладим на желаните последици от нея в Scusa, ma ti voglio sposare (Извинявай, но искам да се оженим) и да се почувстваме щастливи. Ето тук е силата на тази богиня Любов. Това е тя, тази която прави хората щастливи, тази която понякога ги наранява, но ги прави и по-силни и истински и тази която винаги ще бъде до човека, защото l’amore vero ha un sapore vero. (истинската любов има истински аромат).

  • Текст: Яна Цветанова
  • Снимки: valentinesdayclipart.net / hardblogcafe.com / wallse.net

Остави коментар