Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Неделя в парка

Публикувано от Alexander 23.06.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

Неделя в паркаНеделя сутрин... или нещо като сутрин. 12 часа на обяд всъщност, но подпухналите очи и смачканата нощница са достатъчни индикатори, че е време за ставане – неделно време за ставане. Какво ни очаква днес? Един страхотен ден в парка! Понеделник, вторник, сряда, четвъртък, петък, събота (при някои от нас)... и хоп ето я Неделята! Онази очаквана неделя, в която да се поглезим, да отпочинем, да забравим за работата и грижите, с които пием кафето си през седмицата. Има много начини за релаксиране в този невероятен и любим мой ден, но няма нищо по-хубаво от приятен ден в парка!

 

Дзъррр! Време е за ставане! А вие имате два избора: оставате в леглото и се излежавате докато гърбът ви заболи, или ставате и отваряте прозореца. Струя чист въздух нахлува в стаята и прави една обиколка в съзнанието ви, почиства го от всички грижи и след известно количество паста за зъби, можете да започнете деня. Разходката е първият етап от Неделята ви в парка. Можете да пообиколите алеите или да се шмугнете на някое по-скрито място и да откриете неща, за които не сте и предполагали, че съществуват. Погледайте патиците в езерото и си спомнете приказката за грозното патенце – никога не съдете прибързано, или ако успеете, никога не съдете като цяло, това ще ви направи по-добри хора и определено ще намали стреса. Я, вижте – федербал! Хайде, ще помолим за една игра! От деца не сме играли. С това ще се почувстваме безгрижни, леки, спокойни... а какво по-добро от малко вдетиняване и детски игри. Изморихте ли се? Намерете си хубаво голямо дърво, което точно да пасва на гърба ви, така колкото и време да останете облегнати на него, няма да се схванете. Дървото е природата. То е онзи неин аспект, който в този момент можем да докоснем и да почувстваме близък. Избрахте ли си го? Чудесно! Сега просто затворете очи и останете там, колкото можете по-дълго. Не мислете... просто се наслаждавайте на лекия вятър, шума на дърветата и чуруликането на птичките. Няма по-голямо спокойствие от това! Ако заспите, не е страшно. Когато слънцето се скрие и започне да става хладно, сами ще се събудите и ще осъзнаете, че Неделята е свършила и ще трябва да се върнете към реалността. Но нищо не струва да носим късче от неделния ден през всеки ден от седмицата.

  • Текст: Петя Лалева
  • Снимки: Crim, SXC

Остави коментар