Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Научете се да почивате

Публикувано от Alexander 14.07.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

1-4aСлучвало ли ви се е да имате нужда да починете, да имате и време за това, но да не знаете как? Излежаването пред телевизора кара ли ви да се чувствате гузно? Вероятно, колко и странно да звучи, вие сте от многото хора, които имат нужда от релаксация, но не знаят как да я получат. Оказва се, че този проблем е широко разпространен. Добрата почивка е много важна за нас, но ние не знаем как да се отървем от чувството за вина, че бездействаме. Не можем да направим разлика между почивка и мързел. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се отървете от скрупулите и да се отдадете на пълна, ползотворна и заслужена почивка.

 

Презаредете батериите! Представете си тялото си като телефон или лаптоп, който има нужда да бъде зареждан, а когато батерията му се изтощи, той спира да работи. Вероятно спането е достатъчно за релаксирането на тялото ви, но съзнанието ви има нужда и от друг вид почивка – време за себе си. Добрата книга, любимото списание или сериал - това е необходимост за вас, а не мързел. Мислете за времето, прекарано в почивка като за инвестиция! Релаксацията е време, което инвестирате в себе си. Заместете мисълта „Губя си времето!” с мисъл „Инвестирам това време в себе си!”. Дори да си мислите, че то би било по-добре изразходено в работа или в грижа за хората около вас, не забравяйте, че ще се отдадете най-ползотворно на всичко и всички, който се нуждаят от вас, когато се чувствате добре и изглеждате добре! Почивката е ключът към това! Продуктивният мързел... Ако имате неотложна работа, а в същото време неизбежна нужда от почивка – вършете работата по забавния начин. Ако не можете да почивате, докато къщата е разхвърляна – пуснете някое танцувално парче и танцувайте, докато чистите. Това ще увеличи скоростта и качеството на почистването, а и няма да чувствате умора след това. Почивайте и бъдете красиви! Независимо по кой тип почивка си падате – по-активния или „мързеливия”, външният ви вид има нужда от това. При активното разпускане като джогинг, ходене на планини, атлетика и др., освен че си доставяте удоволствие и си почивате от работата, топите килограми и подобрявате общият тонус на тялото си. Но и простото отпускане на дивана с книга в ръка е нужно и на организма ви, освен менталното удоволствие от четенето. Вашето време, отдадено на пълна релаксация е грижа за вашата красота. И така, следващият път, когато си почивате и някоя мисъл за несвършена работа се опита да нахлуе в съзнанието ви и да ви обезпокои почивката, сетете се за всички тези причини и се насладете на вашето заслужено време за релакс!

  • Снимки: Stockxpert

Остави коментар