Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Мъжкият Свети Валентин

Публикувано от Alexander 11.02.2009 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

4-18bМина се не мина година и ето пак дойде празникът на влюбените! За повечето от нас, мъжете, този празник е съпроводен с много напрежение и страх! Не, че не обичаме своите половинки и не искаме да ги изненадаме, зарадваме и да им покажем любовта си, но толкова е трудно да направиш всичко това в един единствен ден!

 

Изборът на подходящия подарък е винаги трудна задача, но когато това е подарък за Деня на влюбените, то той предполага да е голям и хубав – да показва колко много и колко истински обичаме другия. Самата мисъл, че трябва да откриеш нещо такова, което освен всичко друго да е и уникално, просто ти се завива свят. Искам да уверя всички дами, че когато получат за този празник подарък миксер или голям плюшен мечок, и това не им хареса, това не е задължително защото партньорът ви не ви обича или не ви познава! Просто нашата ценностна скала в романтиката е друга!

 

Предвидимостта и очакването на този празник прави почти невъзможен избора на подходящ подарък, който иначе в по-нормално време бихме избрали с лекота! Много от мъжете избират да заявят, че не признават Свети Валентин за Празник на влюбените и че това е комерсиална измислица. След това отиват да празнуват Трифон Зарезан - един наистина мъжки празник! Не, че не съм съгласен с това за комерсиалността на този празник, и че той, както и всеки друг празник се използва от търговците за манипулиране на клиентите, но това не е оправдание и нашите дами няма да останат по-щастливи и удовлетворени от това ни отношение.

 

Какво искам да постигна с тази статия ли? Искам да помоля дамите да разберат, че мъжката идея за Празник на влюбените и за романтика, колкото и да е силна, е коренно различна от тяхната. Нека не се натъжават или ядосват, когато подаръкът не ги покърти, а планирането на вечерта пак остане в техни ръце. Нека опитат да открият някаква междинна гара, за двата романтични полюса и нека срещнат там половинките си! А за мъжете... искам да им кажа да не се отказват да бъдат романтични, само защото опитът им да осъществят женската представа за романтика не е бил успешен! Няма начин да дадем дефиниция на романтиката, но при всички случаи тя е някакъв начин да изразяваме любовта си и да си я показваме, а това не е само женско занимание!

Текст: Димитър Трайков

Остави коментар