Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Масаж пред телевизора или в колата? Защо не?!

Публикувано от Alexander 25.09.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

1-14bДоста актуален метод за релакс у дома напоследък са масажиращите столове. Вече не един път разказваме за предимствата на отпочиването в домашни условия. Това е така, поради огромната натовареност на съвременния човек, което значително намалява свободното му време, както и от удобството и спокойствието на домашната обстановка. Разнообразни са масажиращите столове на пазара. Разнообразен е и самия масаж, който можете да получите. Разтриващият шиатсу масаж (или масаж, имитиращ разтриване с пръсти, както и потупване с разтворени длани) най-често се извършва по дължината на целия гръб. Но повечето столове, които предлагат този тип масаж, имат възможност за застопоряване на разтриващите дискове в определена точка, така че да се получи желания ефект само върху определена част от гърба (рамена, средна част на гръбначния стълб или областта на кръста). Затоплящият ефект като допълнение към избрания масаж дава усещането за по-леки и приятни разтривки, а съчетанието с вибрационен масаж ще ви накара да се отпуснете изцяло и да се оставите в „ръцете” на приятните усещания. Силата и различната програма (шведски масаж, релакс терапия, частичен или шиатсу масаж) се определят от вашите предпочитания в конкретния момент. Няма как да не се почувствате добре след масаж, точно толкова интензивен, колкото ви харесва.

 

Масажните столове са доста тежки. Те не са толкова мобилни и трудно бихте ги местили често. На практика са направени само за домашно ползване. Има, обаче, различни масажиращи постелки и седалки, които могат да се ползват както на дивана в хола или в хоризонтално положение в леглото, така и в автомобила. Доста подходящи са тези постелки за шофьори, защото дори това да не е вашата професия, при по-дълго шофиране схващането в гърба и рамената е неизбежно и доста дискомфортно. Ако това удоволствие не е по вашия джоб, може да изберете някои от ръчните масажори, предлагани на пазара. Те са с доказана ефективност в борбата срещу целулита, заради доброто разнасяне на антицелулитните кремове върху кожата. Масажът, който правят е вибрационен и потупващ. Столовете за релакс са предназначени за хора на всякаква възраст за премахване на стреса, умората, която, пренебрегвана дълго време, става хронична, както и болките в тялото от седенето по цял ден на крак или пред компютъра в офиса.

 

Това доста модерно и недостъпно за джоба на всеки удоволствие навлиза все повече и повече в масова употреба. Помните ли, когато клетъчните телефони или лаптопите бяха иновации на пазара и само най-заможните притежаваха тези скъпи вещи? В наши дни обаче нещата стоят по много по-различен начин – мобилни телефони имат даже първокласниците...! Превърнали се от лукс в необходимост, GSM-ите са станали неусетно част от живота ни. И то само за няколко години! В този ред на мисли, за масажиращите столове е само въпрос на време да станат част от всеки средно статистически дом. По въпросът за това, дали са необходимост, няма две мнения. А това, че все още са лукс се дължи на високата цена, която се определя от екстрите, качеството на материалите и за сега твърде модерните технологии на различните видове масаж. Няма как да не са скъпи, тъй като на практика все едно си взимате робот в къщи. Робот, готов винаги да снеме напрежението ви по един от най-приятните начини. Робот, готов да ви предложи непознати до този момент усещания. Робот, създаден специално за вашите нужди за разтоварване и отмора. Отдаден изцяло на каузата да ви пренесе в света на спокойствието, вашият роботизиран стол ще се превърне много бързо в любимата ви вещ.

 

  • Текст: Боряна Иванова
  • Снимки:Stockxpert

Остави коментар