Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Масажът – лукс или необходимост? - интервю с Афродита Наумова

Публикувано от Alexander 14.11.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

1-16a В последните години се заговори много за техники за релаксация и разкрасяване, които са познати от векове. Най-различни екзотични спа процедури, масажи, упражнения и т.н. се появяват на рекламни постери и билбордове всеки ден. Дали това е модна вълна или осъзнаване на хората за качеството на традиционните методи? Този и други подобни въпроси ще отправя към Афродита Наумова – професионален масажист и медицинска сестра.

 

Как мислиш, дали този интерес към масажа и използването на традиционни, натурални продукти в козметиката е само модна тенденция, която ще отшуми или просто е дошло време за едно осъзнаване на стойността на натуралното, и при процедурите, и при козметичните продукти?

В света, в който живеем, с това замърсяване, стрес и последствията от тях, вече започваме да осъзнаваме колко е важно да обърнем внимание на природата, а и на себе си. Напоследък забелязвам, че клиентите ми не само предпочитат, но и настояват да се докоснат до натуралното, до природата в чист вид. Дали това е мода? Не мисля... по-скоро е едно позакъсняло „пробуждане”! За масажа наистина е важно какви продукти се използват, защото действието им се засилва при втриването и затова предпочитам да са реномирана марка. Това дава сигурност, че са дерматологично тествани и природните продукти са наистина природни. Така и клиентите са доволни и аз като професионалист, че съм си свършила добре работата.

 

Защо клиентите ти идват на масаж? Как те обясняват нуждата си?

Най-често идват след като проблемът вече съществува т.е. стресът, климатикът, заседналият начин на живот, дългия работен ден са оставили отпечатък и превръщат болките в кръста, врата, рамото в ежедневие и само един хубав масаж би могъл отново да ги накара да се почустват по-работоспособни и по-отпочинали.

 

Какви хора ходят на масаж?

Както казах, хората започват да търсят масажист, след като вече имат някакъв проблем, а най-често това са хора, работещи под постоянен стрес или пък такива, които стоят по цял ден зад бюрото или зад волана. А всъщност, масажът е за хора от всички възрасти и пол. Няма ограничения - колкото по-отрано започне човек да посещава масажен салон, толкова по-здрав и хармоничен ще е той.

 

В такъв случай масажът лукс ли е или необходимост?

Ами с нашумяването на СПА центровете и салоните и рекламирането на масажите в тях, хората започнаха да приемат и самият масаж като нов вид лукс, недостъпен за всеки. Масажът е всъщност в основата на повечето спа процедури. Без него те не биха били толкова ефективни. Така че, той определено е необходимост. Много по-достъпен е, отколкото си мислят повечето хора. Освен това, за да се насладите на масаж не е нужно да посещавате най-скъпият СПА център. Той е както и всичко друго в обществото – за всекиго има подходящото място!

 

Какви са ползите от редовният масаж?

В нашето тяло съществуват непрекъснати обменни процеси. Чрез тях дишаме и се храним и съответно отделяме, но заседналия начин на живот не позволява на тялото да се изчиства напълно и точно тук е най-хубавата полза от масажа. Масажа сгрява, раздвижва кръвта помага на тялото да премахне „складираните” отпадни продукти. Подобрява се захранването на тъканите. Действа благоприятно на нервната система. Редовното ходене на масаж осигурява на заетите хора, които нямат време за спорт, възможност да се възтановят и да подобрят тонуса си.

 

Масажът само на тялото ни ли действа или отпочиваме и психически?

Научно е доказано, че допирът е най-успокояващата терапия, така че определено масажа действа и психически. Докосването намалява риска от рак и депресия. След масаж моите клиенти често казват „Сякаш свалих товар, който съм носил дълго време!”. Чувството след масаж е прилив на енергия, отпускане и зареждане с положителна енергия.

 

Може ли масажът да има обратен ефект – да получим схващане, стягане, болка?

Това евентуално би могло да се получи при по-груб масаж на клиент, който има по-сериозен здравословен проблем и масажиста да не е особено внимателен... Затова моят съвет е: говорете с масажиста си преди терапията! Споделете с него „болните” си места! Това ще изключи подобни неприятни последици...

 

Кои са най-популярните и използвани масажи у нас?

Най-често са класическия масаж и антицелулитните терапии, защото болките в гърба и целулита са най-разпространените проблеми, но и лицевият масаж напоследък набира скорост.

 

Как се избира подходящ масажист?

Това е много индивидуален избор! Човек трябва да пробва! Ние сме енергийни същества и всеки трябва да намери масажиста, който го предразполага и кара да се чувства в най-сигурни ръце...т.е. енергията на масажиста и клинета да съвпаднат, тогава ефекта е наистина поразяващ дори след първия масаж...

 

Благодаря ти много за хубавия разговор! До нови срещи!

 

Ако желаете да се свържете с Афродита Наумова, можете да го направите на е-мейл afrodita.naumova@gmail.com или да ни пишете в полето за контакти!

 

  • Интервюиращ: Мария Крумова

Остави коментар