Не е нужно да вярвате във фокуси или да сте прочели солидно количество литература, за да усетите завладяващата източна енергия. Всъщност ви трябва малко време и добро желание. Желание, за да може това, което правите да ви е приятно и време – за да се отпуснете и да усетите положителните ефекти. А те не са малко и си заслужават. Готови ли сте за порция екзотика?

И така, в тази статия ще се опитаме да надникнем в книгата с магически рецепти за добро настроение от Ориента. Първият, и най-важният продукт, използван в нея е ориенталският дух, който изпълва всеки индийски магазин. А той е комбинация от опияняващи аромати, усещащи се от далеч и сякаш отвеждащи те до магазина, за да разкрият пред теб всички присъщи за Арабските страни украшения, костюми за танци и многото характерни музикални инструменти.

Тук е мястото да се възхитим от ориенталската музика, която става все по-популярна и оценявана, и от ориенталските танци...или още Бели денс. Характерните движения на ханша, бедрата и хълбоците представят жената като съблазнителка, а особените вибрации на коремната област напомнят за почитта към тази област като към „извор на живота”. Този плавен понякога, друг път буен и страстен танц е доста труден за усъвършенстване. За щастие няма да сте сами в усвояването му. Вече у нас има достатъчен брой школи за ориенталски танци, където може да се позабавлявате истински и да усвоите онази грация, която всяка жена трябва да притежава. Нямате време за уроци по танци? Тогава пренесете ориенталската атмосфера у дома.

Пригответе някоя от традиционните за Арабските страни рецепти – например сини домати, пълнени с кайма, пуснете диск с чувствени ориенталски ритми и запалете няколко ароматни пръчици. На пазара има достатъчно богат избор от благоуханни пръчици, които по единично или в комбинации имат за цел да отнемат напрежението ви от динамичния делник, да неутрализират цигарения дим и да допринесат за уюта във Вашия дом. Снабдете се с няколко пръчици с различен аромат. Добре е пръчиците да са оригинални, индийски например, защото на пазара има и изобилие от доста задушливите имитации на ароматните пръчици. Съчетайте ароматите така, че миризмата да не се натрапва, а да се долавя леко и да гали сетивата с приятно благоухание. Споделена с любимия човек, тази вечер ще се превърне в специална и романтична. Не се лишавайте от това вълшебство...

Тук е мястото за малко любопитна информация… Знаете ли, че в Индия се провежда много интересен фестивал - на цитрусовите плодове. Портокали, лимони, мандарини... В специален парк се правят различни скулптури от тези плодове, и след края на фестивала, всеки минаващ може да си вземе плодове от статуята, която си е харесал. Доста изобретателно! Тези хора явно умеят да се забавляват... Ако с вашата скромна разходка из ориенталската мистерия ви е било забавно, значи сте успели да се докоснете до магията на Ориента.

Текст: Боряна Иванова

Ресурси: evelinapapazova.com, biskvitka.net

Снимки: Stockxpert