Търсенето на подарък за любимия е нещо много трудно! Сякаш нищо не е достатъчно хубаво за него, нищо не е достатъчно скъпо..., а много ни се иска да го зарадваме и да му покажем, чрез подаръка си, колко е скъп той за нас. Как обаче да го направим?

Подаръци си подаряваме и за рождени дни и за Коледа, за годишнини или за поводи, които само ние си имаме или пък още по-добре – без повод! Това често празнуване прави избирането им още по-трудно, защото каквато и гениална идея да имаме, се оказва че вече ни е хрумвала и сме я осъществили преди няколко месеца...

Първата стъпка към избирането на подходящ подарък е да подходите към задачата с добра и позитивна нагласа! Дори този път подаръкът ви да не е незабравим, това едва ли ще промени чувствата на половинката ви... от друга страна винаги можете да го поднесете по незабравим начин!

Най-важното при избора на подарък е проучването! Запретнете ръкави! Няма кой по-добре от вас да знае перфектния подарък за вашата половинка. Разровете в паметта си: за какво ви разказва напоследък той/тя, пред кои витрини се спира, какви сайтове разглежда, какви филми... може пък да е споменал/а за някое място, което иска да посети – заведение, музей, филм... Напоследък сте много заети и не сте прекарвали много време заедно? Попитайте приятелите или колегите на половинката си? Направете го дискретно и се убедете, че няма да ви издадат.

Бъдете оригинални! Помислете за подарък, който точно да отговаря на същността на човека, за когото го подарявате. Сбъднете някоя от детските му мечти! Попитайте родителите или братята и сестрите, за нещо любимо от детството на половинката ви. След това използвайте тази информация, за да направите оригинален подарък в тази посока. Дори фактът, че ще си направите труда за подобно проучване, че разтопи любимия ви. Помислете за някой нематериален подарък. В повечето случай си подаряваме вещи, при които не винаги можем да вложим някаква романтичност или емоционална стойност. Помислете за някое събитие, концерт, изложба, екскурзия, на което любимият ви ще се зарадва да отиде. Така ще си подарите незабравими спомени, които са по-ценни от всяка вещ.

Начинът, по който ще поднесете подаръкът е почти толкова важен, колкото и самият подарък! Чрез това, вие показвате колко е важен подаръка и колко е важен другият за вас. Няма проблем, ако опаковката на подаръка и придружаващите аксесоари са по-скъпи, отколкото съдържанието, защото тяхната рола в поднасянето и приемането на подаръка е огромна. Първото нещо, което се вижда е опаковката! Чрез нея вие можете да подскажете на другият дали подаръкът е весел или сериозен, малък или голям и по-този начин да се настрои. А можете да направите и точно обратното – да го заблудите чрез опаковката, за да бъде изненадата още по-голяма.

И като говорим за изненада..., тя е следващият важен компонент в подаряването на подаръци. Изисква умение и гъвкавост. Аз например много се старая при предните етапи – откривам перфектният подарък, успявам да намеря достатъчно финанси, да го опаковам, да го скрия..., но се провалям с изненадата, просто защото щастието ми от постигнатото е толкова голямо и толкова много искам веднага да го прехвърля и на любимия, че изненадата се изпарява... Нужен ми е 3 минутен диалог от сорта „Кажи ми!” – „Няма!” и се предавам... За да не изпада в подобни ситуации пък, моят любим винаги ми купува подаръците в най-последният момент, непосредствено преди да ми ги поднесе, но това е доста рисковано начинание... Въпреки, че когато има празник, подаръкът е нещо очаквано, той все пак е винаги обвързан с изненадата. Кога ще бъде поднесен, какъв ще е ... Това чудно усещане ни кара да се чувстваме като деца. Не лишавайте любимия от това усещане – правете всеки път различна изненада – сложете подаръкът на място, на което той ще го открие сам или пък на много явно място, на което няма да го види и ще се учуди, когато се пресегнете и му го подадете... Бъдете изобретателни, според случая. А защо да си подаряваме подаръци изобщо, ще попитат някой? Защото те ни правят различни. Защото чрез тях можем да изразим чувствата си и да покажем отношението си към другия. Всеки човек може да вложи в подаръка своя почерк и своето отношение. Ако имате много пари, купете скъп подарък, ако имате много въображение – направете го интересен, ако нямате нито пари, нито въображение – използвайте силата на любовта си и тя ще ви снабди с подходящата идея. Просто подарете на любимия, с повод или без, нещо, което да му покаже колко го обичате и как мислите за него, дори когато не сте заедно! Подаръкът е късче емоция, което можете да внасяте във връзката си по всяко време!

  • Текст: Мария Крумова