Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Какъв е ароматът на вашата зодия?

Публикувано от Alexander 14.07.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

Астрологията и ароматерапията имат дългогодишна връзка, но сякаш тя става все по-нашумяла напоследък. Зодиакалния ви знак има голямо въздействие върху аромата, който ви привлича. Тук ще се опитаме да поизясним, някой от основните аромати в зависимост от вашия зодиакален знак.

 

Ароматерапията увеличава своята популярност като средство за алтернативно и многопрофилно лечение. Хората започват да търсят нови и нови начини за да се избавят от стреса и да бъдат в пълна хармония с тялото и ума си. А какво ще кажете за комбинация между ароматерапия и астрология? Всеки има уникални черти на характера, които, според астролозите, се базират на неговата зодия. Но запитвали ли сте се защо някои хора харесват определен аромат, а други не? Това има своето обяснение в точно тези зодиакални черти.

 

Зодиите ни са разделени на четири основни групи, на основа на четирите природни елемента-стихии – земя, въздух, вода и огън. Това са и четирите нива на съзнанието. Въздушните знаци символизират мисленето, водните - психиката, огнените се отнасят към света на виталното, а земните, по подразбиране, към Майката Земя. Всяка група от зодии има своите предпочитания спрямо ароматите, и това е доказано от астролозите. През 17 век, Никълъс Кълпепър – учен занимаващ се с хомеопатична медицина, който пише няколко книги с факти за билките и зодиите, приписал на всяка планета по едно растение и направил класификация за определяне на аромата според зодията. Ако знаем кой аромат съответства на зодията ни, много вероятно е да постигнем максимална наслада от него.

  • Аромати за Въздушните знаци: сандалово дърво, тамян, бор, кедър
  • Аромати за Водните знаци: всички цветни аромати, като гардения, теменуга, жасмин, роза, иланг-иланг
  • Аромати за Огнените знаци: тук на власт са подправките и екзотичните аромати – амбра, канела, бадем, мускус
  • Аромати за Земните знаци: пачули, лавандула, лимонена трева, ванилия, кокос

 

Ароматите могат да имат благоприятно въздействие върху здравето и духа на човека, ако се използват правилно. Различните зодии се влияят по различен начин от аромата. Примерно Овните често страдат от главоболие и за да предотвратят това могат да се доверят на ароматите на черен пипер и джинджър. А при стрес и умора най-добре действат розата и здравеца. Срещу депресия - т.нар. „щастливи масла” бергамот и портокал. Телците страшно много обичат разкошните масла от роза, здравец, сандалово дърво и иланг-иланг. При проблеми с храносмилането се препоръчва масло от кимион, а копъра е идеален в случаите на преяждане. Безспирните Близнаци могат да използват лавандулата като ефикасно средство за релакс. Босилекът пък може да помогне, когато Близнаците се чувстват тъжни или уморени. Същия ефект имат и мащерката и ментата. Раците са една от най-неподатливите на ароматерапия зодии. За да се избавят от изтощението, могат да се обърнат към маслата от тамян, бергамот, портокал и мандарина. Лъвът има забързано и раздаващо се сърце. Ароматерапията с лайка може да му помогне да се отпусне и отърве от стреса. Тамян, смирна и иланг-иланг са особено подходящи при ускорен пулс и депресия. Девите са страшно нежни и раними души, които имат склонност към нездравословно хранене, а кимиона, копъра и ментата помагат за това. Лавандулата пък действа успокоително, а розата и жасмина засилват умствения процес. При Везните, като представители на въздушните зодии, на почит са тежките аромати. Дори ригана действа на сетивата им. Масажите с масла от сандалово дърво и кедър оказват добро влияние на настроението им. Твърдоглавието на Скорпионите често води до самолечение. Скорпионите биха се почувствали добре при употреба на топлите масла от бор, джинджър и черен пипер. При депресии се препоръчват розмарин, жасмин и бергамот. Стрелците по принцип са спортни натури. Масажът или ваната с етерични масла биха им оказали добро въздействие. При преумора стрелците могат да разчитат на риган, индийско орехче или джинджър. А при безсъние – палисандрово дърво. Козирозите много харесват тежки аромати като кедър и сандалово дърво. Добре е да се грижат за тялото си със затоплящи етерични масла. Представителите на тази зодия често страдат от стрес и умора. Маслото от бреза има болкоуспокояващо и анти-възпалително действие в такива случаи. Водолеите са доста вятърничави. Те прескачат от мисъл в мисъл и релакса при тях е от особено значение. Харесват им фруктовите аромати на портокал, лимон и грейпфрут. Романтичния жасмин също е един от фаворитите им. Рибите са склонни към зависимост, като не само под физическа форма , а и духовна. Те са зависими към ароматни масажи, и имат нужда от душевна топлина, която може да им дадат маслата от бергамот, жасмин и тамян.

 

Връзката между ароматите и астрологията се е сформирала още по време на египтяните и е останала до днес. Това е доста дълъг период от време, за да игнорираме лечебните свойства на билките, както за духа, така и за тялото. Насладете се на ароматните масажи, приятните вани и невероятния релакс, който вашата зодия може да ви донесе.

 

  • Текст: Петя Лалева
  • Снимки: Stockxpert
  • Ресурси: auromaintl.com / merinews.com

Остави коментар