Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Интимност и комуникация

Публикувано от Alexander 07.07.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

Всеки е преживявал периоди в своята връзка, в които се е чувствал дистанциран от своята половинка. Най-често ние обвиняваме за това заетият си начин на живот. Но без значение колко заети сме, трябва да отделяме време за нещата, които наистина имат значение.

 

Всеки ден вие получавате своята порция вина, срам, облекчение, удовлетворение и т.н., които ви променят моментно или трайно. Ако не споделяте тези свои промени, рискувате те да ви отдалечат от любимия човек. Трудното тук е, че за да изразите състоянието си, трябва да сте наясно с него. Най-вече в интимната връзка ние постигаме дълбоко разбиране за себе си. Достигаме до най-плашещото осъзнаване. Истинските взаимоотношения хвърлят светлина върху нашата същност. Те са брутално откровени и това често това предизвиква хаос. Отдаването на истински любовни взаимоотношения предизвиква всяка част от нас - самоувереността ни, самочувствието ни, страховете... В любовта е важно да се довериш на себе си, а едва след това можеш да се довериш и на човека до себе си. Когато разбереш това и го постигнеш, тогава ти си на точното място, в точното време и с точният човек.

 

Най-голямото предизвикателство за разрешаване е да се преодолее егото - Кой е прав и кой греши... Трябва да изберете позиция на разбиране и изслушване, а не на осъждане! И дори справяйки се с всичко това, много често сякаш не знаем откъде и как да започнем. Да решите този проблем може да бъде по-лесно, отколкото си мислите. Изключете телевизора! Поне тази вечер... Само се замислете колко вечери сте стояли вторачени в примигащата кутия, вместо да си поговорите с човека до вас. Дори само простичкото споделяне на изминалият ден вече ни сближава с нашите любими. Незнайно защо в началото влюбените двойки толкова разпалено се разпитват и си разказват за всяко свое простичко действие през деня, а след това се лишават от това. Толкова много емоции и изживявания сте преживели един без друг... Ако разказите за случилото се през деня ви натоварват един друг, значи трябва да се замислите как да промените начина на живот, който сте си избрали... Споделянето на изминалият ден с любимия човек ни помага да се отървем от проблемите си, защото казани на глас пред близък, те изглеждат толкова незначителни. А и по този начин се опознавате още по-добре - какъв е той/тя, как реагира в различни ситуации и как това влияе на вас.

 

Най-трудното в комуникацията с любимият човек е откровеността. За да сме честни един с друг, трябва да сме напълно честни със себе си. Човек по цял ден и през целият си живот играе най-различни роли - на работа той е какъвто трябва да бъде, с приятели – какъвто му се иска да бъде, с родителите си - послушен, с децата си - примерен... толкова е хубаво, че имаме любим човек с когото можем да бъдем всичко това и всичко останало. Единственото условие да сме точно такива, каквито сме сега и да казваме точно това, което мислим. Комуникацията е интимност, повече отколкото е секса. Истинската интимност са близките, лични отношения, които имате с друг човек. Това е дълбочината и качеството на познаване на другия. Хубавият секс е само резултат от тази истинска интимност между партньорите.

 

Ако романтиката липсва във вашите отношения, замислете се колко време прекарвате със своят любим човек и колко добре го познавате. Много е вероятно нивото на интимност или липсата й да са причина за това. Концентрирайте се върху това! Започнете с изключването на телевизора, запалването на няколко свещи и бутилка червено вино. Любовта ви ще свърши останалото... Не трябва да забравяме никога, че комуникацията е една от тайните на всяка успешна връзка. Без нея ние загубваме близостта и интимността, които сме имали, и всичко свързано с тях - романтиката, страстта и секса.

 

Текст: Cway

Ресурси: marriedromance.com / about.com

Остави коментар