Голямото разнообразие от предлагана козметика ни дава възможност да експериментираме и избираме продуктите, които биха задоволили нуждите на тялото ни. Но кожата, както и косата ни е подвластна на сменящите се сезони, на стреса и напрежението, които са променлива величина. Трудно е да реагираме веднага като закупим нови продукти, за да подсилим изтощената си коса или да възвърнем здравия тен и да хидратираме кожата си, като оставим продуктите за нормална коса и кожа да изчакат на рафта в банята. А и е добре да поглезим себе си преди важни срещи и събития, без да влагаме много средства и време, като добрите резултати са гарантирани. Заради моментите на удовлетвореност от постигнатите добри резултати и за да споделим с вас опита си, ние от Casyopea ви представяме следващата рубрика „Do it yourself with the Cway”. Надяваме се, че ще ви бъдем полезни, а вие можете да споделите с нас вашите впечатления и резултати.

Казват, че жените имат такава кожа, каквато заслужават. Отношение към това твърдение имат различните типове кожа, възраст и генетични дадености, а също така много важни са именно грижите, които сме полагали и полагаме за нея. Типовете кожа са разделят на четири основни групи – суха, нормална, смесена и мазна. Сформира се и пета категория тип кожа – чувствителна, но тя по-скоро се отнася към останалите типове кожа. В новата ни рубрика ще се спрем на всеки тип кожа по-конкретно, а в тази тема ще се отдадем на Пролетното настроение и как да се подготвим за новия сезон. След ледените зимни дни идва време да разопаковаме кожата си, а за да изглежда тя добре трябва да пристъпим към няколко пролетни процедури. Важното е обаче не само да се погрижим за кожата отвън, а и отвътре. Особено важно е да пиете повече течности, предимно вода, а винаги когато имате възможност, утолете жаждата на кожата си отвън. Разхождайте се след дъжд в парка сред боровите дървета и дишайте. Въздухът в боровите гори е наситен с отрицателни йони, които имат лечебен ефект върху нас и физическото ни състояние. Също така много голяма е връзката между храната, която поемаме и състоянието на кожата ни. Здравословният начин на хранене, с приемане на храна богата на фибри и провеждането на еднодневни разтоварващи дни спомага за редовното изхвърляне на токсините и метаболитните отпадъци. Голям враг на кожата е стресът и системното напрежение. Те оставят първо отражение върху нея, като я правят сивкава, без тонус, изтъняла и ускоряват появяването на бръчки. Също така не трябва да забравяме и пагубното отрицателно влияние на цигарите. За това ако не можете да ги спрете – ги намалете! Ако трябва да си кажем истината, можем да изредим дълъг списък с нещата, които вредят на организма ни и респективно веднага се отразяват на състоянието на кожата ни, но реално колко от нас могат да се похвалят, че живеят в свят без стрес, без замърсяване и цигарен дим. И понеже не можем да избягаме от днешната реалност, трябва да се противопоставим, като следваме няколко правила за по-здравословен живот в един нездравословен свят. И нека започнем...

Ексфолинати (пилинги) за тяло

Премахването на горния слой мъртви клетки е процедура позната още от древността. В Древна Гърция е било прието кожата да се изтърква след баня със специални приспособления, като по-заможните хора си имали златни плочки, а по-бедните използвали раковини от миди. Чрез изтъркването на кожата се спомага за естествената регенерация на кожата, като се премахват излишните мъртви клетки. Обикновено за постигането на този ексфолиращ ефект се използват естествени абразивни частици като утайка от кафе, захар, тоалетни трици, царевично брашно. Колкото и да е странно, дори и броколите могат да се използват като ексфолиант, натрошени на ситно. Ексфолирането на тялото с подходящите растителни масла и съставки, които имат способността да извличат течности и да раздвижват лимфната циркулация, е един от най-мащабните начини за борба с целулита. Наслаждавайте се и не забравяйте да се усмихвате, но не само с устни, а с всеки орган в тялото си, както се казва в един много любим наш филм!

Домашен захарен ексфолиант (пилинг) с червено вино

  • 8 с.л. кафява захар
  • 3 с.л. мед
  • 2 с.л. червено вино
  • ½ с.л. натурална канела

Смесете съставките и бъркайте на водна баня, докато сместа се хомогенизира и се образува полутечна паста. Добавете канелата. Оставете да изстине в буркан, след което съхранявайте ексфолианта в хладилник. Използва се един път седмично.

Ексфолианти за тяло Casyopea можете да закупите онлайн от Casyopea.com или от магазините ни.