Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Започнете деня заредени с настроение

Публикувано от Alexander 01.10.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

7-6bЕх, като звънне този часовник сутрин и имам чувството, че е най-големият ми враг. Особено, ако сънувам нещо хубаво! И докато се разсъня съм като буреносен облак... трудно някой може да се доближи до мен. Чела съм някъде, че всички хора са активни по различно време на денонощието. Някои сутрин са в стихията си, но уви, аз не съм от тях... Ако и вие не сте от ранобудните, сега е времето да се научите да се събуждате с усмивка. Ще ви предложим кратък набор от упражнения, които да правите сутрин, още в леглото или до него. Това ще е полезно не само за лесното събуждане, но ще повлияе и на цялата ви активност през деня. Особено, ако не се занимавате с някакъв вид спорт. Запомнете, че не трябва да се напрягате! Ранното раздвижване трябва да се прави плавно, без резки движения и най-важното – да е лесно и приятно за изпълнение.

 

И ето, че дойде времето за нашето пижамено събуждане!

  1. Докато лежите по гръб в леглото, свийте единия крак към гърдите си и го обхванете с ръце. След това го опънете нагоре в контра шпиц. Задържайте за 10 сек. И повторете 3 пъти. Направете същото и с другия крак. Времето, което ще ви отнеме упражнението е 1 мин.
  2. Кръстосайте пръстите на изпънатите си ръце на равнината на гърдите. Наклонете заедно ръцете надясно. Получава се усещането, че дясната ръка изпъва лявата. Задръжте за 1-2 сек. Върнете ръцете отново в центъра и наклонете на ляво, така, че да се изпъне дясната ръка.
  3. Обърнете се по корем. Извийте гърба и врата назад, като се опирате на ръце. Задръжте в продължение на 5 сек., отпуснете и повторете. Запомнете, че тук не се изисква бързина – напротив! Движенията трябва да са максимално забавени, за да може да усетите как тялото ви се раздвижва. 30 секунди обикновено са достатъчни.
  4. Легнете на лявата си страна и свийте левия крак в коляното, за да сте по-стабилни. Изправете другия крак и го вдигнете толкова, колкото можете. Направете махове нагоре и надолу, без да докосвате опорния крак. Необходими са 10 повторения за всеки крак.
  5. Седнете на пода до леглото с изпънати крака. Опитайте се да докоснете пръстите на краката си едновременно с двете ръце. Скоро ще можете дори да опирате главата в колената си. Задръжте няколко секунди.
  6. Останете седнали. Единият крак оставете изпънат, а другия свийте така, че коляното да сочи в страни. Ходилото на сгънатият крак опрете до коляното на изпънатия. Натиснете коляното на работещия крак до пода. Повторете 5 пъти и направете същото упражнение с другия крак. Изправете се и усучете кръста ту в ляво, ту в дясно. Не пропускайте и да се протегнете подобаващо! Общото време, което ще ви отнемат тези упражнения е около 15 минути и не се нуждаете от специално оборудване.

 

Ако сте постоянни във вашата wake-up тренировка, след време организмът ви ще привикне към по-ранното ставане и ще се предотвратят схващанията в тялото при по-резки движения. И дори да не ви се вярва, стойката ви ще се подобри. Нищо не губите ако опитате.

 

  • Текст: Боряна Иванова
  • Снимки: Stockxpert

Остави коментар