Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Жестове и романтика не само по празници

Публикувано от Alexander 09.03.2010 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

4-20bЕто че преминa един от най-женските празници - 8-ми март. Само преди няколко седмици отбелязахме и Св. Валентин. Два празника, които или хвърлят в паника мъжете, или пък остават тотално пренебрегнати и забравени. За жените пък, точно обратното - те носят мечти за романтика и красиви моменти на взаимност заедно с половинката им.

 

Ежедневието обаче така ни завърта, че често оставаме разочаровани от липсата на любовни жестове, точно когато всички около нас се разхождат с цветя и балони във формата на сърца. Романтиката на празника изчезва и отстъпва място на разочарованието. След като и тази година въпросните празници преминаха аз се замислих над въпроса за романтиката и съществува ли тя днес… Факт е, че и на двата празника видях много мъже, трескаво търсещи романтичен подарък и жужащи като пчелички да се трупат да купят цвете за любимата. Но вместо да си кажа - да, ето я романтиката, тя още е тук, се замислих и ми стана по-скоро тъжно. За съвременния човек романтиката често се изчерпва със свети Валентин и 8-ми март. Именно затова мъже и жени (добре де - предимно мъже) се опитват да прикрият целогодишната и липса с цвете и мил жест на определения за целта празник. Истината обаче е, че романтиката не се крие в цветето, поднесено на един изцяло комерсиализиран ден. Романтиката се крие в малките ежедневни жестове, които приемаме за даденост. Не е ли по-романтично, когато сме болни, любимият, освен с лекарства от аптеката, да се върне и с цвете? Не е ли по-ценно вместо скъп подарък да ни зарадва с нещо, което просто показва, че познава какво обичаме и познава нас самите като личност?

 

Вярвам, че всеки би се съгласил с мен. Любовта идва дълбоко от сърцето ни. Тя не се нуждае от пищност и поза, не е нужно да се засвидетелства пред целия свят, а само на любимия. Тя е дълбоко лична, между двама души, които не се страхуват да бъдат истински един пред друг. Романтиката се крие във всекидневната близост и подкрепа. "Обичам те" не се казва само на годишнини и празници, романтиката не се отбелязва само на 14 Февруари и 8-март.

 

Казват, че истински щастлив е този, който се е влюбвал истински поне веднъж. Аз бих добавила и който е преживял щастието на истинската споделена любов и щастието да усеща топлотата и всеки ден, а не само по празници.

 

Текст: Даниела Субашева

Остави коментар