Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Добри вести за слънцето

Публикувано от Alexander 08.08.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

2-8aВредните UV лъчи на слънцето са познат за всички ни факт, в по-големи или по-малки подробности. Знаем, че за съжаление не трябва, и дори е опасно, да прекарваме на слънце толкова време, колкото ни се иска.

 

И все пак, за слънцето могат да се кажат и хубави неща и не трябва да мислим за нашият основен енергиен източник като за зло.

 

Няколко добри думи за слънцето:

  • Слънцето регулира биологичния ни часовник. Ако не изгрява и залязва, така както сме свикнали, няма да можем да се наспиваме и да отделяме дните.
  • Помага ни да кихаме! Няма по-добър лек от онова дразнещо гъделичкане и желанието да кихнеш, а невъзможността да го сториш. Просто вдигаме поглед и кихаме – всеки от дете знае, че това е вредно за очите, но това е явно от онези детски навици, които не могат да бъдат изкоренени! 
  • Слънцето поддържа нашите кости здрави! Когато стоим на слънце, кожата ни произвежда витамин D, който помага на тялото да задържа полезни за кожата минерали като калций.
  • Прави ни щастливи! Дори и да стоим на сянка, слънчевите лъчи пропътуват пътя от очите до мозъка ни, който изпуска повишаващ настроението хормон. Ако имате възможност сутрин да обърнете поглед към слънцето, дори през затворените очи, ще започнете деня си пълни с положително настроение и енергия. Освен това, слънчевата светлина задържа белотата на зъбите ни и така прави усмивката ни по-привлекателна!

 

И изобщо слънцето ни дава много, много повече, отколкото ни взима! Просто трябва да го срещаме с предпазни мерки!

 

  • Текст: Вяра Конарева
  • Снимки: Stockxpert

Остави коментар