Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Добра форма с Пилатес

Публикувано от Alexander 14.08.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

ПилатесВероятно сте чували за пилатес и преди. Тази всеобхватна система за упражняване на тялото и съзнанието е въведена от Джоузеф Пилатес. Тя помага за поддържането на здраво тяло, без да се изграждат големи мускули. Пилатес е чудесен избор за тези, които искат здраво и красиво тяло, а не мускули като на бодибилдър. Чрез тази система се подобрява позата на тялото, гъвкавостта и подвижността му. Пилатес се практикува за поддържане на фигурата от много актьори и певци, както и от танцьори и атлети за предотвратяване на травми.

 

За разлика от много краткотрайни фитнес програми, пилатес ползва няколко и то съвсем достъпни уреди, като голяма гумена топка или въже. Предимствата от практикуването на Пилатес са много. Чрез него освен поддържането на физическа форма се постига и добър психологически комфорт. В пилатес е нужно фокусиране на съзнанието, при което то се синхронизира с тялото. Тъй като е нужно да следите дишането си и изравняването на гръбнака и таза, както и плавните движения, вие трябва да сте напълно наясно с усещанията на тялото. Чрез бавните движения ще усетите по-добре пространството и разположението на тялото ви в него.

 

В пилатес качеството на упражненията е по-важно от тяхното количество. Правилното дишане повишава енергията ви и в същото време намалява стреса. Изграждането на здрави и еластични, но не обемни мускули прави пилатес много привлекателна техника за жените, тъй като е идеален за поддържане на стройно тяло. Също така укрепването и заздравяването на ставите е важно за предотвратяването на травми. Пилатес обхваща всички мускулни групи и освен това заради концентрирането в изправен торс, гръбнак и рамене, се грижи и за добрата стойка и равновесие. Движенията при пилатес са плавни и безопасни. Повечето упражнения се извършват от приклекнало или седнало положение. Тялото се тренира и укрепва постепенно и внимателно, като се предотвратяват и по-нататъшни травми. Това го прави много препоръчвана техника за рехабилитиране при различни травми. Пилатес е подходящ за съвсем начинаещи за какъвто и да е вид спорт хора, както и за спортисти, като система за поддържане на гъвкавост и форма.

 

  • Текст: Cway
  • Снимки: Stockxpert

Остави коментар