Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Да стегнем корема!

Публикувано от Alexander 15.10.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

Коремни преси ли? Това е толкова трудно... Всеки знае, че това е най-правилното и ефикасно решение за проблема с натрупаните в повечко сантиметри около талията, но как да се захванем с тях, като не можем да направим и 5 последователно и след това болките от мускулната треска са толкова неприятни... Не се притеснявайте! Първо – за да изваете добра талия, не е нужно да правите по много коремни преси, а да ги правите качествено, второ – пресите могат да са много разнообразни и далеч не толкова трудни за изпълнение. Коремните преси са лесен и достъпен начин да стегнете корема и оптически да съберете талията. За постигането на най-добри резултати с по-малко потене, просто трябва да знаете някои тънкости относно правилният начин изпълнение, необходимият брой повторения и честотата на упражненията.

 

Как се изпълняват коремни преси? Най-напред трябва да знаете, че е добре краката ви да бъдат постоянно свити в колената. По този начин напрежението ще бъде изцяло върху коремния мускул, без да натоварвате бедрата във вътрешната им страна. Така се усложнява самото изпълнение на упражнението, но това от своя страна е предпоставка за по-бързи резултати. Ъгълът, който се образува между торса и бедрата трябва да е приблизително 90 градуса. Толкова трябва да е и разстоянието и между бедрата и прасците. Ръцете са свити в лактите, а те пък помагат на самото изпълнение на пресата. Когато свикнете към този тип преси, пробвайте при повдигането да допирате лявото коляно с десния лакът. И обратното. Редувайте посоките. Това ще помогне за извайването на талията ви и ще прибере паласките. За още по-голямо въздействие и равномерно извайване на талията, след всяка серия коремни преси пускайте ръцете на земята, близо до тялото и редувайте допирания на колената към пода ту в ляво, ту в дясно. Тук идва въпросът за броят на сериите и съответно броят на повторенията в тях. Имате избор, относно това как ще тренирате – на бройка или за време. Напрежение ще усетите още на първите повторения. За това, ако изберете бройните серии, започнете с 10-15 повторения в серия, в 3-5 серии. Ако не ви се брои, може да настроите хронометър за 15-30 секундни серии.

 

И накрая трябва да сте уверени, че няма да се предадете още след първата серия. Не е нужна силна воля, а по-скоро проявяване на малко характер. Не е нужно да се претоварвате, а просто да бъдете постоянни. Ако след първите упражнения се изморите, не се предавайте – направете още няколко и починете, след това сменете упражнението. Не се оставяйте един напрегнат мускул да ви разколебае. Дали ще правите преси един, два или три пъти дневно е въпрос на желание и възможност. Важното е да сте постоянни в начинанието си.

 

Не забравяйте да разпускате след всяка серия. За целта се обърнете по корем и се опрете на ръцете и изпънатите си крака. Наведете главата си силно назад и извийте кръста. Ще усетите отпускане на коремните мускули и ще се почувствате по-добре.

 

Ето и няколко интересни упражнения, които можете да правите заедно с коремните преси:

 

7-5b1. Това упражнение стяга горната част на корема. Повдигнете двата крака едновременно и горната част на тялото. За да се задържите по-лесно, обхванете краката с ръце. От това положение свивайте и отпускайте корема, като се стремите да докоснете краката до гърдите. Направете 10 повторения.

 

7-5c2. Следващото упражнение е добро за целият корем и за хълбоците. Повдигнете пак краката и главата, както е показано на картинката. Редувайте повдигане на двата крака като задържате в горното положение по няколко секунди. Направете 10-15 повторения с двата крака. Ако се изморите – спрете, като следващият път се опитайте да прибавите още една бройка.

 
7-5d3. Последното упражнение можете да направите след отпускането на коремните мускули. От изходната позиция по корем, с повдигната на ръце горна част на тялото, повдигайте краката. Крака е сгънат перпендикулярно на пода и се повдига в тази посока, колкото можете по нагоре. Повторете упражнението по 10 пъти с всеки крак. Това упражнение стага дупето и вътрешната част на бедрата.

 

Добре ще се чувствате и ако приложите най-приятния начин за напрежение в коремните мускули - смехът.

 

Текст: Боряна Иванова

Остави коментар