Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Далеч от очите, но не и от сърцето

Публикувано от Alexander 06.12.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

 

4-16bМоже би да сте чували това съчетание най-често в обратния му вид, но така то може да бъде казано само от невлюбен човек. А истината е, че колкото по-далеч е любимият човек от очите ни и колкото по-дълго време е далеч, толкова по-близо ни е до сърцето и повече мислим за него. Как да се справим с това, така че да го превърнем в ползотворно изживяване за връзката ни, а не в труден период?

 

“Далеч от очите, далеч от сърцето…” – така си казват хората, когато искат да забравят някого, след това нарамват куфарите и отиват надалеч... Но това “надалеч” може да е само бягане от себе си..., защото когато обичаме някого, неговата липса до нас само засилва желанието ни да сме заедно с него. Във всяка връзка се налага понякога временна раздяла – понякога за дни, друг път за седмици..., в командировка или пък друго пътуване. Тези раздели обикновено са трудни и ни се иска да не се случват никога, но... погледнете от другата страна – те могат да ни донесат и положителни моменти за връзката ни. Как ще прекарате времето си разделени зависи само от вас – направете го по-лесно и приятно и за двамата!

 

Моментът на раздялата е от особено значение. Колкото по-дълго се готвите за нея и колкото повече драматизирате раздялата, толкова по-трудна ще бъде тя. Изпратете любимият с усмивка, за да бъде прекарването му усмихнато! Никои не обича драматичните раздели!

 

Пригответе му/и изненади, които да го зарадват и да почуства, че мислите за него. Сложете му скрита в куфара закачлива бележка или нещо ваше, което той няма да очаква да види там.

 

Телефонните обаждания и sms-ите могат да ни върнат в онзи етап от връзката ни, в който постоянно си мислим какво да му/и пишем и как да му покажем, че си мислим за него. Само не прекалявайте – не превръщайте времето, преживяно разделени, в агония или в дъъъълъг телефонен разговор. Не разпитвайте постоянно за всичко видяно и изживяно, за да остане какво да си разказвате за пътуването и да можете да изживеете още повече.

 

Обърнете внимание на себе си! Егоистчно ли? Защо пък... Дори в най-хармоничните взаимоотношения се случва така, че покрай всички вече общи неща, човек забравя някои само негови си – неща, които не можем да правим с любимия, а ни носят истинско удоволствие. Пуснете си някой мъжки/женски филм, който не би изтърпял любимия ви, прекарайте един чуден разкрасителен или спортен ден, посетете онази изложба за камъни, за която все не остава време от общото ви, и изобщо – подарете си малко ваше време, което да ви зареди. Когато сте разделени временно имате възможност да осмислите някои аспекти от връзката си, да ги погледнете отстрани, да забележите дали нещо ви липсва или ви пречи... Погледнати отстрани и на спокойствие нещата винаги изглеждат различно – възползвайте се от ситуацията, за да ги разгледате.

 

Когато завръщането наближава... Ако вие сте пътуващият, вероятно не сте страдали много, нито пък сте усетили липсата, защото сте били затрупани от ангажименти, срещи, висене по гарите... Но много вероятно е половинката ви да не си дава сметка за това, защото ви сравнява със себе си. Отделете малко време и купете мъничък подарък, който да покаже на любимият, че е бил част от пътуването, поне за малко или пък че сте си мислили за него много – подаръчето ще покаже как точно сте го харесали. Но не правете грешката да отнесете към любимия някакъв посредствен и набързо грабнат подарък – това винаги личи и ефектът ще е по-скоро негативен. Дори да ви липсва въображение, всяко нещо, купено с любов и според предпочитанията на човека за когото е, ще донесе радост.

 

Посрещането! Сигурно няма нужда от подсказки – посрещането показва колко ви е липсвала половинката ви! Най-подходяща обикновено е тиха спокойна вечер вкъщи с любимата храна и меките домашни завивки. Парти за посрещането е добра идея, ако пътуването е било продължително, но не забравяйте, че най-вероятно вашия любим/а е изморен и ще има нужда от почивка. Завръщането от дълго пътуване винаги е прекрасно и внася във връзката ви силни емоции и желание за много романтични преживявания. Отдайте се на въображението и им се насладете. От вас зависи!

 

Текст: Дилиана Стоянова

Остави коментар