Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

В защита на есента

Публикувано от Alexander 19.09.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

В защита на есентаДъждовни дни, опадали листа, пуловери, носталгия, отнесеност, тъга ... или накратко казано – есента е дошла.

 

Какво друго ни носи тя? Есента е най-противоречивият сезон! Той е придружен с толкова много цветове, а в същото време ни кара да се чувстваме леко тъжни. Не е студено както през зимата, но пък след горещото лято някак понамръзваме сега... Прогнозите за времето се промениха рязко, а метеорологът от телевизията ни казва „Запазете слънчевото си настроение, макар и да няма слънце през следващите дни!”. Звучи добре, но е трудно за реализиране. Всички реклами и медии гърмят да запазим усмивката си, а след това вероятно ще трябва да се усмихнем още по-широко за Коледа!

 

Какво още ни предлага есента? А защо пък да пропуснем есента в спомени за лятото или надежда за зимата? За мен това е най-хубавият сезон! Кара те да се замислиш, кара те да чувстваш, кара те да се учудваш..., а защо бягаме от тези неща? Какво е лошото в едно носталгично настроение? Ако имате нужда да се помислите за живота си и да се отдадете на носталгия или на мечти, направете го – есенната атмосфера ще ви помогне за това! А после има и „циганско лято” и зима и всякакви нови настроения. Не изпускайте сегашното! Есента има какво да ни предложи! Тя ни затваря вкъщи за по-дълго. Огледайте се и ако това ви потиска, направете домът си по-уютно място, в което ви е приятно да стоите. Есента ни кара да извадим по-топли дрехи, а те не са така шарени и хубави, както са летните. Направете един есенен шопинг и открийте пуловери в любимите ви цветове. Защо най-шареният сезон да ни прави мрачни.

 

Какво още ни предлага есента?

 

Дъжд - Може и да не обичате много дъждовното време, но понякога...”няма по-хубаво от лошото време”. Дъждът измива улиците, покривите, мислите ни... Става свежо и чисто! Ако се прибирате вкъщи и вали силен дъжд, махнете чадъра и погледнете на дъжда от друг ъгъл! Толкова забавно и приятно може да бъде! Dancing in the rain зазвучава в главата ви и скачате в следващата локва с финеса на дете... Само не го правете на път за работа!

 

Кестени - За ядене или не, те са толкова красиви, когато паднат от дърветата. Първият кестен, който видите сложете в джоба за късмет! Останалите може да събирате за декорация вкъщи... Според народния лечител Петър Димков “тези малки, кафяви, лъскави топчици са удивителни акумулатори на слънце, енергия и живот и я отдават щедро, с постоянно лъчение през цялата година”. Наследници на Петър Димков казват, че той непрекъснато носел в джобовете си по няколко кестена. Бил убеден в благотворното им влияние върху ставите, сухожилията, мускулатурата и нервната система. Сега се приема, че плодовете на кестена гонят неразположението. Наричат ги естествени успокоителни.

 

Разходка в гората - Ако нямате навик да ходите в гората и да събирате листа, то есента е най-подходящото време да го направите поне веднъж! Тичането и ритането на листа е разрешено и дори желателно! Усещането, че сте дете, което върши лудории се включва незабавно! Носталгия за детството ли – нека ми е носталгично. Ако пък откриете дъбова гора, то кралските пътеки пред вас ще ви пратят в друг, вълшебен свят. Още от древността дъбът се приема за източник на жизнена мощ и дълголетие. Липсата на слънце през есента ни изтощава, затова трябва да се възползвате от всяка възможност да повишите енергийното си ниво.

 

Шипков чай - Витамините, които ни дарява това растение са многобройни! Природата може и да ни отнема малко от енергията, но ни предоставя хиляди начини да си я възстановим. Есента ни предлага да се отпуснем с мислите си и с чаша чай в ръка! Нека я послушаме!

 

Текст: Мария Крумова

Снимки: Stockxpert

Остави коментар