Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Всички ли обичат Реймънд?

Публикувано от Alexander 30.03.2009 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

4-19bТози сериал е любим на всички, но питали ли сте се защо всички обичат Реймънд. Той е прекрасен любящ мъж и чудесен баща, който винаги се грижи за благото на всички – родители, деца... Стараейки се да угоди на родителите си обаче, много често не зачита нуждите на своята половинка, което определено не е нещо, което да ме кара да го харесвам. Позната ли ви е ситуацията? Но нека мъжете не са засегнати – ние също сме склонни към подобни залитания. Тази статия е и за да се опомним – кой е човекът, когото обичаме и чий нужди и интереси са важни за нас.

 

Начинът да покажете на половинката си, че такова отношение не ви харесва, не е като се превърнете в майка му и започнете да плюете по неин адрес, примерно или пък да мърморите всеки път, щом не сте доволна от отношението ѝ. Това ще разстрои и обърка още повече мъжът ви и той просто ще избягва подобни ситуации, без обаче да ги разрешава. Много по-здравословно за вас, а и за него решение е, да бъдете деликатни. Разберете, че колкото и да порасне човек, той си остава дете на родителите си и едно пречупване на поведението спрямо тях винаги е трудна стъпка. Ако не му помогнете да разбере важността и за вас и ако не го подкрепите в това, той няма да направи сам първата крачка. Бъдете деликатни, но не затваряйте вратата пред проблема. Покажете му обаче, колко е значим за вас този проблем.

 

Ето ви пример: „Скъпи, моля те, следващият път, когато вашите ни поканят на вечеря през уикенда, обсъди го с мен предварително.” Разбира се тонът тук е от значение, защото и много сарказъм може да се вложи тук, който в случая е ненужен. Също така, когато изисквате нещо, то и вие трябва да се държите по този начин. Не планирайте нищо с приятели и роднини, без да се посъветвате с любимия – дали това време и това събитие е удобно и за него също, т.е. не планирайте времето му в негово отсъствие, пък дори и да сте женени. Не обиждайте родителите му! Да убедите човек, че родителите му са лоши и неприятни хора, или пък са „изперкали” не е много удачно. Това би обидило повечето хора – „ако родителите ми не струват, то тогава и аз не струвам”.

 

Разбира се, ако се чувствате обидени или потиснати от тях по някакъв начин, то вие сте насъбрали доста негативна енергия. Постарайте се обаче да не изкарвате тази енергия точно пред своята половинка. Има приятелки за тази цел. Излейте си емоциите, пък след това можете и да се посмеете за тяхна сметка. От тези ситуации винаги може да излезе нещо забавно. Насочете проблема на правилното място – отношението им към вас. Ако не харесвате как те се държат към вас, кажете му го. Опитайте заедно да намерите решение – има най-различни ситуации. Може да се окаже, че не сте прекарали достатъчно време с тях и те всъщност не ви познават добре и затова, без да искат, ви обиждат. Може пък да обвиняват вас за това, че не виждат своя син достатъчно често. Не притискайте своята половинка да се изправи срещу родителите си и да ви защитава – вие не сте дете. Разбира се, можете да изисквате от него да ви подкрепи, но и сами можете да кажете на свекървата си, че не ви харесва да злослови срещу гозбите ви, както и да критикува стила ви на обличане.

 

С две думи, има ситуации, в която родителите на любимия ни не са толкова мили и любящи към нас, както е той, но нека това не разваля любовта ни!

  • Текст: Мария Крумова
  • Снимки: Stockxpert

Остави коментар