Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Rock School

Публикувано от Alexander 31.07.2012 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

news4-3Открихме ново място в София, където да прекарваме свободното си време. Тъй като сме отворени към всяка творческа дейност и държим да премахнем стреса от себе си по възможно най-интересния начин, посетихме Rock School на Христо Ботев 89 и се видяхме с Мелина Крумова - основателката на школата. При нея кипи ремонтна дейност, защото планира разширяване през есента. Дали ще се сдобие със студио, репетиционна или нещо друго, ще трябва да почакаме, за да разберем.

 

В рок училището можем да посвирим на различни инструменти, независимо дали имаме опит или за първи път ни хрумва подобна мисъл. Отбрана компания професионални музиканти ще се погрижи за нашето обучение и ще ни съпроводи в това музикално приключение. Срещнахме се в червена стая с винилови плочи по тавана и пред погледа на рок легендите, изрисувани по стените. Ето какво още трябва да знаем за школата, разказано от Мелина:

 

news4-2Учениците Всякакви хора се записват. Това е много интересно. И като възраст са абсолютно различни, и като хора са абсолютно различни. Много цветна социална среда образуват и в същото време са обединени от едно и също нещо. Организираме от време на време и партита, за да може хората да се запознават. Правим концерти с наши ученици и учители. Отворени сме към всякакви проекти, всяко нещо, което е готино, позитивно, интересно. Началото Просто ми хрумна като някаква идейка. Когато нещо ми хареса от първо впечатление, гледам да скоча веднага, за да не се разколебая. Аз всичко правя така общо взето. Някой път скачаш от кула във вода, друг път става Rock School. Пламен Петров беше първият преподавател тук. Брат ми ходеше при него на китара. Предложих му и той веднага се съгласи. Беше много ентусиазиран. Преди това аз ходех при Васко Първановски на уроци по китара и чрез него се запознах с Odd Crew и сега те всички преподават тук.

 

news4-4Музиката Свиря много. Особено напоследък имам повече време и си свиря. Свиря за себе си. Сцената е вторична последица. Професионално не се занимавам. Не съм музикант. Много далеч съм от това нещо. Просто обичам музиката. Хората, които имат влечение към музиката или се занимават с музика, или просто я обичат... по-близки са ми по някакъв начин, има повече емоционалност в тях, повече чувство.

 

Между София и Лондон И тук има музиканти, и там има музиканти, но тук сякаш публиката няма слух за китарна музика. Ние се опитваме да я възродим и да я развием. В Англия хората имат много, много култура в това отношение - да слушат такава музика, да ходят по лайфове. Смятам, че в България има много групи, които заслужават и навън да се чуят. Имаме добри музиканти, просто им е малко трудно. Но според мен рок музиката се възражда сега. Което е чудесно. Почват да се организират фестивали и все повече групи свирят. И самите хора започват да се интересуват от това. Аз и тук го виждам. Много гости идват и проектът им харесва. Виждам, че ги прави щастливи, което е най-важното. Хората да са щастливи.

 

Rock School е на бул.Христо Ботев 89. Можете да ги проверите и на следните сайтове:

  • http://rockschool.bg/
  • https://www.facebook.com/rockschool.bg
  • http://www.youtube.com/user/rockschooolbg

Остави коментар