Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Сезонът на лалетата

Публикувано от Alexander 12.03.2012 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

news2-2Зимата беше дълга, много студена и изтощителна. От днес обаче, според народните вярвания денят се обръща към лятото, слънчевите лъчи все по-често ни галят, луковиците на лалета на балкона ми леко подават глава. Което ме подсеща за един добър начин да посрещнем пролетта. Разходка сред лалетата в парка Кукенхоф, Холандия. Една неосъществена още мечта. Времето за реализирането й е ограничено, затова помислете още сега. Наяве това може да стане само между 22 март и 20 май.

 

И тази година цветният парк ще отвори врати на 22 март. Казват, че всяка пролет там се засаждат около 7 милиона луковици. На 21 април е Парадът на цветята. Паркът е отворен за разходка всеки ден от 8.00 до 19.30. Има транспорт от летище Скипхол, има и комбинирани билети за разходка с автобус до парка, дегустация на сирена и вино, по каналите на Амстердам и музея на Ван Гог. Всичко това за 56 евро.

 

news2-3Кукенхоф е един от най-хубавите пролетни паркове. Според CNN той е една от топ дестинациите за 2012 година. Един от слоганите им е „Време е за пролет, време е да се влюбите….“ С удоволствие бих се гмурнала в парка с лалета за почти 12- часова опияняваща разходка сред безкрайните му цветове. В Кукенхоф има и замък, където се правят чудесни арт-изложби. Предстои такава на непредставяни скулптори на Карел Апел.

 

Комбинираният билет за парка и посещение на замъка струва 18, 50 евро… Точно след 2 седмици бихте могли да поемете на разходка сред 7 милиона лалета, вода и дървета…. Желая ви го от сърце.

 

  • Автор: Елена Василева-Иванова
  • Източник: www.ceb.bg
  • Снимки: sibir.bg; impressivemagazine.com

Остави коментар