Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Аромат на море

Публикувано от Alexander 27.08.2008 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

Аромат на мореНа какво мирише морето? На водорасли, на миди, на свежест, вятър, дъжд... На всичко това и на множество емоции, които всеки свързва с този аромат. Любопитно е как всеки свързва аромата на море с нещо различно, но винаги асоциацията води със себе си широка усмивка и замечтан поглед...

 

В семействата на ароматите океанският аромат е добавен доста по-късно от останалите. Неизбежно е било, аромат толкова харесван от всички да не влиза в класификациите. В парфюмерията океанските аромати се правят единствено от синтетични материали. Те са химически създадени да симулират миризмата на свежият и чист океански бриз, белите планини, кристалните езера и морските вълни. Композициите на тази група освежават основните ароматични акорди с морски ноти. В тази модерна група намират място много съвременни парфюмерийни разработки.

 

Хората, които харесват такива аромати, са хора на пространствата. Такива, които не обичат да са затворени между стени. Атлетични, независими и енергични хора. Те не обичат излишните украшения и се отличават с минималистичен стил в обличането и в обзавеждането на домовете си. Тези аромати е подходящо да се носят през деня и по време на неофициални летни вечерни събирания. Морските аромати включват миризмите на вода, озон, грозде, лилии. Парфюми, подходящи за любителите на морски аромати: L’Eau d’Issey (Issey Miyake) Acqua di Gio (Armani) Cristalle (Chanel) Dune (Dior) Sunflowers (Arden) White Linen (Estee Lauder) Relaxing (Shiseido) Cool water Waman (Davidoff) Silver Mountain Water (Creed).

 

Вече са постигнати доста успешни комбинации на етерични масла, напомнящи за морски аромат. На пазара можете да откриете много ароматни свещи и масла с натурални съставки, които да ви пратят на морски круиз или да ви заведат на онова приказно място край морето, където бяхте миналото лято. Насладете им се!

 

  • Текст: Мария Крумова
  • Ресурси: aromaru.ru / essentials-of-aromatherapy.com

Остави коментар