Ароматът е първото нещо, което усещате, когато влезете в някой дом!

Той е характерът, който остава в спомените ви, когато го напускате!

Етеричните масла са популярно средство за ароматизиране на въздуха. При тяхната употреба е нужно да сме много внимателни. Необходимо е да се спазват точни пропорции, които да бъдат предписани от специалист и да сме много внимателни при употребата им при малки деца, бременни и хора чувствителни към етерични масла.

В последните години са много популярни ароматните композиции, които не са етерични масла, но са произведени от естествени съставки, които се използват в козметичната промишленост за производство на лосиони, кремове, парфюми и др.

Те са чудесен заместител на етеричните масла ако ползваме примерно арома лампи, за ароматизиране на дома. Как се използват? Напълнете чинийката на лампата с малко вода, добавете 3-4 капки от ароматната композиция и запалете чаена свещ, която да поставите във вътрешната част на лампата. Така свещта ще загрее течността и в помещението ще се изпълни с чудесен аромат.

Друг не само ароматен, но и красив начин да декорирате дома си, са ароматните потпури.

Напълнете съда със свежи или сухи ароматни цветя и билки, изсушени плодове, кори, пръчици и семена. Предварително преценете, кои аромати ще е подходящо да комбинират. Красиво аранжиран съд, пълен с тези растения, може да поставите на холната маса, в трапезарията, на секцията или на перваза на прозореца.

Ако все пак не сте успели да се снабдите с ароматни растения, бихте могли да си купите от любимите Ви аромати, под формата на ароматни композиции, да ги разредите с чист спирт и да поръсите с няколко капки от течността върху неароматизирани сухи цветя и клонки. Този тип ароматизатори са известни с името потпури. Може да използвате и готови такива. Създавайте идеалната атмосфера във всяко пространство с ароматни потпури - красив ансамбъл от ароматизирани сушени цветя и горски, неотровни растения от екологично чисти райони. Сложете ги в купа или кошница за добавяне на цвят, текстура и аромат във всяка стая в дома ви.

Сменяйте съдържанието на съда всяка седмица, съобразявайки се и със сезона от годината.

Друг нетрадиционен метод да изпълните дома с повече чар и да го ароматизирате, са ръчно правени билкови торбички, изработени от лен, памук или органза. Напълнете ги с ароматни билки и цветове – сухи или свежи и ги поставете в гардероби и чекмеджета между дрехите или спалното бельо. Повечето от тях не само ще ароматизират гардероба Ви, но и ще прогонят насекомите.

Отличен избор са ръчно изработените лавандулови възглавнички. От векове лавандулата се използва за естествено успокояване и възстановяване на мира и хармонията, този божествен аромат релаксира и ароматизира чудесно дома ви. Известна като "синьо злато", лавандулата е един от най-обичаните натурални аромати!

Много хора страдат от синдрома на трудното заспиване или дори от безсъние. Може да ползвате една малка хитрост! Сложете лавандуловите възглавнички под вашата възглавница или близо до нея. Миризмата ще ви въздейства релаксиращо и ще ви помага да се отпуснете. Ароматът, който ще вдишвате през цялата нощ, ще ви помогне лесно да заспите, а в някои случаи, може да облекчи дишането Ви при дихателни проблеми. През деня, може да украсите леглото с тези възглавнички или да ги зашиете във вашите декоративни възглавнички.

Има много начини да внесете уханен характер на дома си!

Възползвайте се от богатствата, които ни е предоставила природата и живейте в хармония с майката Земя!

Продуктите ни за ароматерапия можете да закупите онлайн от Casyopea.com или от магазините ни.