Регистрирайте се в магазина ни и получете 10% отстъпка от първата поръчка! Отстъпката ще бъде приложена автоматично при поръчка.

Априлско вдъхновение

Публикувано от Alexander 17.03.2010 0 Коментар(и) Cway - лайфстайл списание,

Месецът започва с творчески ритуал - този по багренето на яйца на Велики четвъртък. Според традицията първите две винаги са червени. С едното ще намажем бузките на децата за здраве, а другото ще остане пред иконата на Богородица до следващата година.

 

2-30bИзвън традицията, днес нека фантазията ви се развихри напълно с восък върху все още небоядисаните черупки, мечтани цветове и комбинации, листенца от здравец и други цветя, олио, памук и кристали... Аз лично си падам по цветните композиции с различни бои върху увито с памук яйце.

 

Но да оставим творецът у вас да реши! Малчуганите ще излязат във ваканция! Хип-хип, ура! - повод да прекарате повече време с тях. Участвайте в игрите им - може да бъде забавно (стига да не са компютърни). Разходете се в зоологическата градина, най-вероятно отдавна не сте общували с други животни освен с бездомните кучета пред блока. За радост или не... И гълъбите на балкона - ако сте добра душа и ги храните. Прочетете за Страстната седмица, свързана със страданията на нашия Спасител и време за размисъл... (стрб. страст - страдание). Все пак с нея започва април... и ваканцията на наследниците ви. Нямате никакво извинение да не го направите тъй като Разпети петък е почивен ден, което май е малкото добро в него. Иначе петъка на Разпятието е черен ден - когато Христос се качва към Голгота с кръста и бива разпнат. Ако в четвъртък работите (напук на дъното на кризата!) втори шанс за боядисване на яйцата имате на Велика събота - 3-ти. На третия ден от разпятието идва Възкресението Христово – Пасха на 4-ти, 5-ти, 6-ти. Светъл празник на прераждането, обновлението, вярата, възкръсването за нов живот. Време за радост, осмисляне, майсторене на козунаци, даряване и събиране на семейството.

 

Седми април е Ден на здравния работник. Лекари, медицински сестри, акушерки, лаборанти, фелдшери и санитарки отбелязват своя професионален празник. Ние казваме едно голямо БЛАГОДАРЯ! На всички, които са ни лекували и са давали живот на децата ни. Тази година обаче празникът на медиците е обявен от Българския лекарски съюз за Ден на национален протест. Вероятно вече ще сме приели и десет процентния здравен „данък” за неизбежен в името на решаването на проблемите в здравеопазването. И за да не сме така привързани към земята от цифрите и кризата нека отбележим 12 април - Международния ден на авиацията и космонавтиката. Навършват се 49 години от първия пилотиран космически полет, този на Юрий Гагарин през 1961 г. Тогава той направи с кораба „Восток” една обиколка около Земята. Целият исторически полет продължава 1 час и 48 минути!

 

Април със сигурност е цветен и празничен, слънчев и по-топъл. Истинско отваряне към природата и света навън за всички ни. За някои - първи сигурни крачки под слънчевите лъчи, за други - първи дълги срещи на открито, нови рокли, къси поли, пролетно - летен шопинг, грижа за кожата, „война” с килограмите. Време за размисъл, импулс за творчество и нова любов, трескаво мерене на дрехи или дълги разходки с децата - вие избирате как. Насладете се на цветовете на април!

  • Текст: Елена Василева-Иванова

Остави коментар