Забравили сте вашите детайли?

ТОНИК ЗА НОРМАЛНА И СУХА КОЖА

от / / Натурална красота, Статии CWAY

„Билкови екстракти за лице”

От векове се носят легенди за силата и чудодейните свойства на билките. В съвремието все повече козметични фирми се сремят да използват техните уникални, органични свойства.

Тониците за лице на Касиопеа са обогатени с множество билкови екстракти – мащерка, риган, розмарин, са само малка част от тях.

Тоникът за лице за нормална и суха кожа е почистващ продукт за лице. Активира метаболизма и повишава виталитета във всички кожни слоеве. Успокоява, тонира и овлажнява кожата. Използва се за нежно почистване и избистряне на тена. Почиства в дълбочина с помощта на нежни растителни агенти, хармонизира функциите на кожата и я защитава от дехидратация. Органичните екстракти, подхранват и хидратират кожата. Не изсушава кожата, а подпомага по-доброто усвояване на активни съставки.

Нежен, с биково-цветно ухание и течна консистенция.

Не съдържа алкохол.

OreganoOriganum Vulgare – Обикновеният риган е многогодишно тревисто растение от семейство Устноцветни. В България риганът е познат още като горски чай, овчарски босилек, чубрица и др. Среща се в Европа, Азия и Северна Америка. Съдържа етерично масло, витамини А и С, танини, минерални соли.

Расте из храсталаци и сечища, по каменливи места и в редки гори предимно в предпланините и планините из цялата страна. Образува чадъроподобни съцветия, в които са събрани голям брой малки цветчета с бледорозов, розов или почти бял цвят с кафяви чашки. Риганът се среща в диво състояние почти навсякъде у нас. Отглежда се и като културно растение заради ароматичното масло. Маслото намира широко приложение в парфюмерията.

 

Thymus vulgaris – Мащерката е род от около 350 вида ароматни многогодишни тревисти растения и малки храсти, високи до 40 cm, от семейство Устноцветни, растящо в Европа, Северна Америка и Азия. Листата са вечнозелени. Цветовете са в бяло, розоthymeво или виолетово.

Обикновената мащерка (T. vulgaris) е широко използвана зелена подправка. Тя идва от Средиземноморието  и обича да расте на слънце. Освен като подправка мащерката се използва широко и като билка. Притежава антисептично, противовъзпалително, отхрачващо, спазмолитично, болкоуспокояващо действие. Като билков екстракт се използва за почистване на нормална кожа, при кожен дерматит, за третиране на разширени пори, за почистване на рани и успокояване на ухапвания от насекоми.

RosmarinRosmarinus Officialis – Розмаринът (Rosmarinus officinalis) е многогодишно тревисто растение с дървенисто стъбло и миризливи вечнозелени игловидни листа. Той расте в района на Средиземноморието. Цветовете са различни на цвят — бели, розови, морави, сини.

Името „розмарин“ идва от латинското име „rosmarinus“, което предполагаемо означава „морска роса.

Маслото от розмарин е прекрасно подмладяващо средство – подобрява състоянието на кожата, стимулира обновяването на клетките, способства за извеждането на шлаки от организма, и премахва мускулни болки. То има тонизиращо и антисептично действие, и се прилага широко в козметиката.

mintMenta Piperita – Мента  е род многогодишни тревисти растения от семейство Устноцветни. Разпространена е главно в северния умерен пояс. В България се срещат около 9 вида с многобройни вариации, от които се отглежда – черна мента.

Екстрактът от мента има стягащо, пречистващо и тонизиращо действие.

– Освежаващи и ободряващи

– Успокоява зачервявания, слънчеви изгаряния, сърбежи и кожни раздразнения

– Стяга и съживява уморената и суха кожа

– Почиства кожата

– Подходяща грижа след бръснене

– Подходяща за нанасяне след излагане на слънце

– Активна съставка в успокояващи продукти за лице и тяло

HypericymHypericym Perforatum – Жълт кантарион

Събира в себе си цялата слъчнева енергия, въздейства веднага на целия организъм.

противовъзпалително, противомикробно, тонизиране на нервната система, подчертан кръвоспиращ ефект.

Маслен извлек на жълт кантарион с добро успокояващо действие, подходящ за всеки тип кожа.
Жълтият кантарион успокоява зачервена и раздразнена кожа. Изключително полезен е след излагане на слънчеви лъчи и особено след слънчево или механично изгаряне. Ускорява процеса на регенерация на кожата. Полезен е при охлузвания и рани за по-бързо възстановяване целостта на кожата. Използва се при отичане на крайниците.

Lactic Acid – Млечна киселина е алфа хидрокси киселина (АНА)и се получава чрез ферментация от кисело мляко и зърно. Използва се в козметични средства, лосиони и почистващи средства за подпомагане на изглаждане и овлажняване на кожата. Действа чрез разграждане и разрушаване на дебелия външен слой на кожата. Млечната киселина подпомага стартирането на естествената регенерация на кожата, стимулирайки колагена, метаболизма на кожата и спомага за регулацията на pH нивото на кожата.

ДЕЙСТВИЕ:
• Почиства кожата в дълбочина, подпомага разграждането и премахването на мъртвите клетки, замърсяванията и себума, отпушва порите.
• Подобрява еластичността и тонуса на кожата
• Подобрява състоянието на белезите от акне
• Предотвратява появата на петна по кожата
• Отваря и почиства порите
• Подхранва и омекотява кожата
• Подготвя кожата за максимално абсорбиране на основния козметичен продукт
• Подходяща за нормална към комбинирана кожа

Sorbitol – Сорбитолът По химичен състав това е висш алкохол, който има сладък вкус. Използва се като изкуствен подсладител и овлажнител. Получава се от глюкоза. Използва се в производството на храни като стабилизатор. В естествен вид се среща в костилковите плодове и водораслите.

Сорбитолът притежава следните свойства:

овлажнител

структурообразувател, подобряващ съществено консистенцията на продукта;

емулгатор, помагащ за смесването на вещества и продукти, които при други условия не могат да бъдат смесени;

стабилизиращо вещество, запазващо формата, структурата и консистенцията на продуктите;

Urea – Карбамид (също уреа)– е органично съединение

Уреата е изключително важен краен продукт от обмяната на веществата и нейното детайлно изследване на химичните, физичните и биологичните свойства доказват нейните благотворни свойства върху организма и редица кожни заболявания.

Тя е производно на амоняка. За разлика от амоняка обаче, не е токсична за организма. Уреата е първото в света синтезирано органично съединение, което поставя началото на нова ера в развитието на химията. С нейният синтез се доказва, че органичните съединения могат да бъдат получени извън организма и да се използват в разнообразни сфери от живота на човека. В съвременния живот уреата намира приложение в производството на козметиката и в медицината.

Молекулите на уреата бързо се усвояват от клетките и тъканите в организма и заедно с това се осъществява тяхното подхранване и дълбока хидратация. На тази основа се разработва медицинска козметика с висока концентрация на урея.

Уреата се съдържа нормално в кожата, в процентна концентрация около 7-8% и функционира като дълбоко овлажняващ агент, благодарение на свойството и да свързва вода. Нейната основна роля в роговия слой на най-външния кожен слой е да възстановява водния баланс. Така се подържа мека, здрава и сияйна кожа. Използването на козметика, съдържаща уреа, хидратира в дълбочина, подпомага задържането на вода в кожата и по-този начин стимулира деленето и възстановяването на кожните клетки.

Освен описаните хидратиращи свойства, съвместно с млечната киселина уреата действа като природен ексфолиант на кожата и стимулира на клетъчната регенерация на роговия епителен слой.

PEG-40 Hydrogenated Castor Oil  – Рициново масло – емулгатор

Allantoin – Алантоин в природата може да се намери в големи количества в черен оман корен, в кора на конски кестен, в пшеничен зародиш, в цвекло, а също и в човешкото тяло. Алантоинът има дезинфектиращ и почистващ ефект, ускорява зарастването на раните, стимулира клетъчното образуване и по този начин възстановява увредената тъкан. Алантоинът успокоява кожата, особено груба кожа, и е полезен в случай на слънчево изгаряне. Тази съставка влиза в състава на продукти за чувствителна кожата.

Panthenol – Пантенол (провитамин В5) е силно въздействащ стимулатор за растежа и обновяването на клетките, ускорява синтеза на липиди и белтъци. Прави кожата свежа и здрава. Дълготраен овлажнител. Стимулира епитализацията, действа противовъзпалително. Нежно почиства кожата като премахва дори дълготраен грим.

Retinyl Palmitate – Витамин А

To-copheryl Acetate – Витамин Е

Витамини А и Е
Двата витамина са много сходни по своето въздействие върху кожата. Те обезвреждат в нея свободните радикали и подпомагат производството на колаген (белтъкът, който изпълнява ролята на скеле на кожата), за сметка на което кожата си възвръща еластичността, неравностите по нея се заглаждат, както и малките бръчки, а също така се забавят и процесите на стареене. Тези два витамина поддържат кожата нормално овлажнения.

Имат анти-стареещ ефект.

 

AmmoriuAm Hycroxide – Амониев хидроксид – почистващо средство

DiazolidinylUrea  – Диазолидинил карбамид днес се използва предимно като консервант в няколко приложения, като в козметични продукти и продукти за лична хигиена. Освен че са добър консервант в козметиката, Diazolidnyl урея също е много ефективен антимикробен консервант.

Lodopropynyl Butylcarbamate – е на водна основа консервиращо средство първоначално използван в дървесината и бои промишленост, така и сега се използват в някои козметични продукти и формулировки за лична хигиена. IPBC е член на семейството карбамат на биоциди. Ниска концентрация.

Parum bucyl-phenyl meth – Бутилфенил Methylpropional, наричан още р-третичен-бутил-алфа-метилхидроканелена алдехид, е безцветна до бледожълта течност със силен, цветно-свежа миризма. Използва се в козметични продукти и продукти за лична хигиена, Бутилфенил Methylpropional се използва в лосиони за след бръснене, продукти за баня, тангенторни вани, почистващи продукти, продукти за грижа за косата, овлажнители, парфюми и одеколони, шампоани и продукти за грижа за кожата.  Ароматизираща съставка с аромат на цветя.

Този натурален тоник се използва за почистване на лицето и шията за сваляне на грим и нечистотии. След използването му вечер, може да не използвате нищо повече или ако кожата ви е суха да я хидратирате и подхраните допълнително  с крем или масло, докато кожата е все още влажна.

Подходящ за ежедневна употреба!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

НАГОРЕ