Забравили сте вашите детайли?

Самомасаж зад бюрото

от / / Релакс

Напрежението и болката в раменете и врата са много често срещан проблем, особено за работещите на бюро. Те се дължат на продължителна неподвижност, на неправилна стойка и дори на психическата напрегнатост по време на работния ден. Няма по-хубав и отпускащ лек от дълбок и продължителен масаж, но тук ще ви предложим няколко лесни стъпки за самомасаж, които можете да приложите още докато сте на работното си място. Така ще отпочинете ползотворно няколко минути и ще предотвратите наслагването на напрежението.

1-31

 

 

1. Първо станете, изправете се и заемете стабилна поза

 

1-32

 

 

2. Много лесно упражнение за отпускане е свиването на раменете в позата „Не знам!”. Повдигнете раменете така, все едно отвръщате на някого „Не знам!” с езика на тялото, като ги вдигнете колкото може по- високо, поемайки си въздух. След това ги отпуснете да паднат, като издишате максимално.

  1-33

 

3. Протегнете лявата си ръка до дясното рамо, като мачкате мускулестата част. Така ще спомогнете навлизането на богата на кислород кръв в мускулите и ще освободите насъбралото се напрежение.

1-34

           

 

4. Сега се протегнете колкото можете и натискайте с пръсти дясната плешка, повтаряйки движението нагоре и надолу няколко пъти.
Повторете упражнение 3. и 4. и за лявото рамо.

1-35

 

 

 

5. С пръстите и на двете ръце хванете долната част на врата и стискайте леко с кръгови движения. Така стимулирате мускулите от двете страни на врата.

1-36


 

6. След това отново с притискате движете ръцете надолу, по формата на извивката на врата.

 

1-37

 

 

7. След това, пак с кръгови движения, масажирайте горната част на врата с палците, а с останалите пръсти раздвижете косата по скалпа. Това ще ви ободри и ще облекчи евентуалните признаци на главоболие и преумора.

 

 

 

Съвети:
– Опитвайте се да запазвате изправена поза, когато седите на бюро.
– Нагласете стола си така, че да не ви се налага да се привеждате или свивате, за да видите монитора на компютъра.
– Спазвайте препоръките за 10-15 минути почивка на 40минути работа с компютър.

Да                                                                                                                    Неneda

 

 

 

 

 

 

  • Pin It

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

НАГОРЕ