Забравили сте вашите детайли?

Красиви мигли – красив поглед

от / / Натурална красота

Миглите са може би най-красивото окосмяване от човешкото лице. Всяка жена иска те да са дълги, плътни и извити и е готова да стои с часове пред огледалото , за да постигне този ефект. Но прекомерното гримиране и временното поставяне на изкуствени мигли са временни решения, които увреждат вашите естествено красиви мигли.

 Съвети за по-здрави и красиви мигли:

 ~ Избягвайте ежедневното носене на тежки гримове. Това е вредно за миглите. При възможност използвайте спирали с естествени съставки, които не дразнят окото.

~ Винаги почиствайте гримът от очите си вечер, преди лягане или още щом се приберете. На сутринта спиралата за очи, която сте сложили предният ден няма да изглежда така добре, а и по този начин ще предотвратите допълнително изтощаване на косъмчетата на миглите и тяхното окапване.
3-14a
~ Използвайте безцветна спирала. Ако миглите ви са дълги и плътни, няма нужда да ги гримирате в черно – безцветните спирали също помагат

за извиването и блясъка на миглите, като имат и предимството, че не образуват черни топчета и ако се размацат, не личи.

~ Грижете се за кожата около очите и така ще имате и красиви мигли.

~ Не се гримирайте, докато шофирате или докато се возите в превозно средство. Освен, че има опасност да се нараните, ефекта от разкрасяването може да е обратен.
~ Храни, които правят миглите ви по-здрави са млякото и рибата. Яжте редовно от тях и ще имате здрави и красиви мигли.
~ Почиствайте гримът си с лек тоник с натурални съставки. Благоприятни са рициновото масло и маслото от гроздеви семки.
~ Правете компреси на очите си с торбички от чай от лайка или с резенчета краставица. Това успокоява кожата около очите, като по този начин заздравява и миглите.

3-14b1

Маски за дълги и здрави мигли

Маска с бадемово масло

 Загрейте малко няколко капки бадемово масло. Нанесете на миглите с помощта на малка четчица – може да използвате стара четка за зъби с мек косъм или четчица от спирала, но чиста. При редовна употреба ефекта се забелязва още след седмица.

 

Маска с маслиново масло

 Използвайте малка четчица (може и с памуче) и нанесете маслиновото масло върху миглите вечерта преди лягане. Ако използвате грим, отстранете го преди да нанесете маслото. На сутринта почистете с топла, мокра кърпа. Тази маска успокоява клепачите и заздравява миглите, като предотвратява падането им.

 

И при двете маски, бъдете внимателни да не попадне масло в очите. Това може да предизвика раздразнение.

 

Текст: Елена Дамянова – гримьор

Снимки: Stockxpert

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

НАГОРЕ